Mitt sista alster

Ja alltså för den här månaden :)

Idag har jag knåpat ihop ett sista Tim Holtz-alster... Och det är verkligen inte ett alster som ser ut som mina brukar göra!! Jag har provat nya saker och lekt med papper och färger som jag normalt inte alls använder.

Men det var roligt och jag är nöjd med resultatet :)Min dotter har en gosedjurskanin som vi köpte till henne medans hon fortfarande låg kvar i magen. Den där kaninen tog hon till sitt hjärta och den har varit hennes trygghet genom åren. Den är nu sliten, smutsig (trots flera tvättar) och lite trasig. Men den hänger fortfarande med!Fotot är så läckert och bilden gör den absolut inte rättvisa. Så jag ska försöka förklara vad jag har gjort. I ett DT-paket för ett tag sedan fick jag en förpackning Fragments. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med dem, så jag surfade lite och hittade en guide på youtube där en tjej hade skrivit ut ett foto på en vanlig laserskrivare (måste vara laser) och på vanligt skrivarpapper. Sedan hade hon tagit en Fragments (jag har använt den största i förpackningen) och smetat in hela undersidan (det som ska vara mot fotot) med Glossy Accents.  Lagt fotot under och låtit det torka över natten.

Tanken var sedan att man skulle ta bort pappret och kvar skulle man ha en fräck bild! Tonern från laserksrivaren skulle liksom föras över till fragmentsbiten.

För mig blev det inte riktigt så, hihi... När jag skulle ta bort pappret så syntes det knappt någonting av bilden, så jag rev helt enkelt bort lite lagom med papper istället. På det sättet fick jag ju en bild i alla fall, även om det inte var så det var tänkt från början. Men det är det som är så bra med Scrapbooking. Ingenting är fel :)

Jag tyckte att bilden försvann lite väl mycket in in bakgrunden så jag har limmat fast (med Glossy Accents) den på en bit Cardstock - Bling, string of pearls och sedan bara klippt rent. Men tro inte att jag nöjde mig det. Nä då... jag tog även fram mina alco inks och duttade på lite ovan på fragmentsbilden för att få lite sliten look. Jag använde färgerna Caramell och Latte.

Jag har även lekt med mina alco inks till den mörka bakgrunden som syns under fotot. där har jag tagit en bit OH-plast och duttat på lite oregelbundet med färgerna Espresso, Caramell och Red Pepper.
Två tags fick sticka fram under fotot. På dem har jag först gnuggat lite distressfärg (vintage photo) och sedan stämplat och embossat. Stämpeln jag använt är Tim Holtz läckra Flourish.

På den ena tagen har jag satt en Öljett och trätt i en Ball Chain. Två läckra band har jag oxå använt Crispy Antique Gold och Organza-Satin som jag färgat brunt med hjälp av min Walnut Stain distressdyna.
Här ser man resten av Ball Chain-kedjan och en fin Word Stick som jag hängt i den. De svarta bokstäverna är Thickers och heter Patch Work, de är jätteläckra och klädda med tyg.
Här uppe i hörnet har jag stämplat två gånger med stämpeln Comin Atcha från GCS Artstamps.
I det här hörnet har jag använt masken och sedan färgat över och runt alla kanter med distressen Walnut Stain.
Kan ni tänka er, jag tror det är mitt första alster någonsin där jag bara har med en enda blomma!! Jag har sprayat blomman med lite hemmagjord mist. Perfect Pearl copper och lite vatten i en sprayflaska och så chalkat kanterna.

Ovan på blomman har jag satt dit ett par vingar som finns i förpackningen Grunge board - mixed minis. Vingarna har jag målat med Crackle Paint - Vintage Photo och sedan knutit en vacker rosett runt om.

Oj vilket långt inlägg det här blev!! Nåja, jag ska inte vara långrandig... sist kommer en liten materiallista på de papper jag använt...

Tack för alla fina bidrag ni skickat in till månadens utmaning. Det blir inte lätt att välja en vinnare, tur att vi alla röstar :)

Papper som jag använt:
Baksidan på Abbey Road - Let's go racing stipes från My Mind's Eye
Boo! To You - Fright Night - My Mind's Eye
Cardstock - Bazzil Canvas SaltilloKram på er allihopa och hoppas ni har en alldeles underbar höst!!!
BellaMio

Bidrag 15 - September

 

 Nu får ni nog det mest underliga bidraget på ett tag iallafall ;)
 
Jag har använt mig av en 15x15cm canvas som jag målat med alcoinks efter att jag gjort en liten relief, vilket bara syns i dagsljus eller kamerablixt. Masken kommer från panduro och den har fått sig en omgång med masks och distresser. Ögonen har jag fixat med bladguld, kanterna på masken är distress stickles, dekorationerna är till större delen från Holtz då det enda som är annat är bilden bakom ögat och alfabetsstickers.
 
Lite mer bilder kommer komma upp i min blogg under morgondagen!
 
MvH Jessica "coffeeaddicted"

Bidrag 14 - September

Hej! Här kommer mitt bidrag i form av en liten present väska.  Denna utmaningen var jättekul att göra, man kan ju inte annat än att bli inspirerad av att jobba med hans saker.  Mvh Camilla


Bidrag 13 - SeptemberHär kommer mitt bidrag till utmaningen.
Hälsningar Ann-Margret

Bidrag 12 - SeptemberHej, givetvis måste jag skicka in mitt bidrag till denna super utmaning då jag bra älskar mina distressprodukter. Jag har dock bara dynorna än så länge men bara de räcker en bra bit tycker jag. Mitt bidrag är en framsida på ett album till min man på farsdag från våran dotter. Jag har inkat bakgrunden med Aged mahogny och även stämplat Kärlekstexten flera gånger med samma dyna. Sedan stämplade jag Kärlekstexten med Aged mahogny på blommorna för att sedan inka dem med Aged photo. Har sedan edgat bakgrunden, kärleksrutan, journalingrutan och textrutorna (FOR DAD) med Aged photo.
 
Mvh Lillian, liaskrypin.blogspot.com

Bidrag 11 - septemberHej
Har dekorerat en tag med hjälp av distressdynor som jag färgat in
tagen med på ena sidan. Jag har blandat ut Perfect Pearl med vatten
och sprutat på tagen på den sidan som jag färgat in. Sedan valde jag
att dra med distressdynorna på bakplåtspapper och sedan spruta vatten/
Perfect Pearl blandningen direkt på bakplåtspappret och sedan lägga
tagens ofärgade sida i det blöta. Tagen torkades och sedan stämplades
motiven (som är från Tim Holtz clearstamps). Till sist har jag lagt på
Distress stickles (Rock Candy) på fågeln och Distress crackle paint
(Rock Candy) på texten.

Ha det gott!
Kram, Jennie

Bidrag 10 - SeptemberHej där!
Här kommer mitt bidrag till Septembers tävling.
Jag är verkligen inte åt det Grudge:iga hållet så detta var inte lätt, men en utmaning tackar jag inte nej till. :)
Jag har använt mig av Distress Ink's, och en mask utav HS, samt lite stickles och hemmagjort glittermist, samt skrynklat och knöcklat ihop pappret en del.
Hoppas att ni tycker att det i alla fall blev lite grudg:igt, för då är jag nöjd.

Kram, Neliz.

Två snabba kort av mig.

Så många underbara kort, LOs och altrade saker i Tim Holtz stil på bloggen!
Inspirerande tutorials av er i designteamet. Så duktiga ni är!
Jag har provat på att göra två bakgrunder med AlcoholInks till mina kort.Jag har använt AlcoholInks; TerraCotta,Lettuce och Butterscotch tillsammans
med Blending Solution på Glosspaper.
Chalkat med Chestnut Roan.
Ovanpå stämplat löv med en brun Memories dyna.
Inkidos Liggande Nalle har jag färglagt med akvarellpennor.
På den bruna cardstocken har jag stansat med MS Edger Punch Threader och
trätt i ett grönt band.
En bit aprikos och en bit grön cardstock.
Primas blommor har jag chalkat med Chestnut Roan och i mitten brads.
Tror att bladen också är Primas men inte helt säker.
Till sist en bit spets Champagne Swirl och en nål med grönt löv från mina gömmor.Här har jag använt AlcoholInks Cranberry + Blending Solution på Glosspaper.
Eftersom jag inte ännu införskaffat mig några Tim Holtz stämplar fick det bli
vad jag hittade i min låda. Stämplade med Memories Brun dyna och embossade
med clear pulver.
Chipboard-fjärilen är färglagd med Crackle Paint; China och Shabby Shutters.
Som stomme Bling cardstock Feather Boa. Några bitar svart och limefärgad cardstock.
Använde min MS punch Scallop Dot. Primablomman stämplade jag små snurror på. 
Övriga dekorationer två minirosor och en brads.

Det var allt. Kram Linda


Bidrag 9 - SeptemberHej!
Här kommer mitt bidrag till septemberutmaningen.
Jag har altrat en plåtask som jag har klätt in i papper.
Papprena är inkade med Distress ink,(Broken China och Tea dye.)
Tagen är målad och stämplad med distresser och sedan embossad.
Mvh Fanny.


Bidrag 8 - September

 

 

 

Hejsan!

Det är riktigt KUL att rocka loss med Tims varor! :) Stansade
ut en tag med spellbinders,
sedan använde jag Distressdynor,borstade på perfect pearls i
pearl, gold & interferencered. Sprayade
med minimister..Stämplade den tjusiga POST CARD stämpeln & 3D
lackade den texten med glossy accents.
Ville framhäva tomtens härliga ansikte så jag klistrade på en
TH fragment där. Har använt stickles på kanter, mössa & barr.
Kulkedjan & godjultagen i metall var silverfärgade så de
alcoinkade jag med två färger(GOD JUL har jag stansat själv).
Det sitter även en mini paper clip med en bjällra på. Tack!
Det var roooligt :) och första "julkortet" är avklarat.

Mvh
Lisa

Budget-Tim Holtz med IKEA-touch

Dags för sista rycket i september för min del. Jag och min scrapskadade hjärna var på IKEA för ett tag sen (behövde skåp och kartonger till min nya pysselhörna  :) ) På husgerådsavdelningen hittade jag bla en platt teflonbakplåt och ett kakdekorationsset. Tror ni det blev nåt bakat här hemma?- Knappast! Bakplåten är perfekt som underlag för embossing, att använda diestresser på mm och kaksetet ( som är tänkt att läggas ovanpå färdiga kakan och sen strö florsocker på ) ser ju ut att vara gjort för 12x12" LO:s, eller vad tycker ni?:Det var i alla fall min första ( men kanske inte helt friska) association  och så här blev resultatet:Har mistat  beige CS Bazzil med färdig glimmermist Walnut Gold som jag hade hemma (lite lat den da´n, Perfect Pearls Gold med vatten och lite Distress reinker Walnut Stain ger nog precis samma resultat. Sen har jag använt kakformen med hjärtbård som mask , fäst med lite dubbelhäftande tejp, och jobbat på distresser Fired Brick, Aged Mahogany, Walnut stain och Black Soot med infärgningsverktyget. Snöflingorna är maskade med några Peel-offs som jag köpt på nån REA men aldrig använt för dom var för trista- flyttat runt dom allt eftersom och gillar dom mycket bättre så här :). Några är framhävda med runda TH Clear Fragments.
Textbanderollen består av vanligt skrivarpapper och är liksom journaling-tagen distressad med Vintage Photo och Walnut stain. Snöret i Tagen är IKEA presentsnöre. Dekorationshjärtat är format av svart ståltråd som jag sen lindat röd Bouillontråd med lite svarta pärlor runt.

Har också gjort ett par kort till - med senaste DT- paketet från Inger följde, förutom massa fina papper, också en uppmaning att använda baksidorna:). Passar mig perfekt, är nog en baksidesmänniska i grund och botten, gillar oftast baksidorna bäst.

Först ett kort som är gjort efter en skiss som jag såg på StampARTic, ett Nordiskt nätmagasin för kortmakare. Hittar ofta inspiration här, rekommenderar ett besök :)Som CS har jag använt ett  tjockt mönsterpapper Abbey Road-Best Buddies-Scaly
från MME (baksidan förstås :) ) och till bakgrunden brun CS Bazzill Canvas, Colourful Christmas-Merry Dots från MME och ett papper med tryckt text ( just nu slut i shopen). Motivet är stämpeln Little Shoppers från Art Impression, stämplat på akvarellpapper med Walnut Stain och embossat med Vintage Photo Distress Embossing Powder. Bården stansad med MS kantstans Scallop Dot dekorerad med natursnöre som färgats in med Walnut stain, knutit i en Made With Love Charm. Texten skriven med valnötsbläck på skrivarpapper som distressats och scrollats. Sen vita minirosor,kallor, körsbärsblommor och blomma som Mistats med Tea Dye och Perfect Gold och inkats i kanterna. Använt MS stans Frond Branch.  Alla kanter rivna och inkade med Walnut Stain.

 Sen ett betydligt snabbare kort, mitt första försök med Alcohol Inks-ni har väl förresten inte missat Mios utmärkta tutorial om AlcoInks ?!Har här använt två blå färger, Denim och Cloudy Blue, dessutom lite Pearl Mixative och blending solution, några  droppar av vardera på infärgningsverktyget  som jag sen duttat på Gloss Paper. Stämplat med  stämplar från Tim Holtz -Mini Ornates-stamp set med svart Memoriesdyna. Träden i nederkanten är från privat lager :) men snarlika tex dessa från gcs Art Stamps. Textskylten är också från TH Mini Ornates, stämplat med Black Soot på akvarellpapper, embossat med  Clear-pulver och klippt ut. Distressat med Faded Jeans och Black soot. Fyllt i "ramen" med Distress Stickles Faded Jeans, som jag också dragit runt ytterkanten. Hängt i en liten hemmagjord charm av två pärlor och en metallmojäng:). Vita halvpärlor i hörnet. Svart och vit CS

Alcohol Inks är verkligen hur kul som helst och jättetacksamma att jobba med , kan liksom inte bli fel :) . Kommer definitivt göra mer sånt framöver!

Sist men inte minst -drygt två dygn kvar av Tim Holtz-tävlingen- än finns det tid för en slutspurt!

Ha en skön kväll!
Kram/ Eva


Mer från mig... nu en LO!

Jag känner mig ibland lite som en ketchupflaska av känt märke när jag bloggar... först kommer ingenting... och sen så kommer ingenting... och sen...kommer... ALLT!!!

Här har jag gjort en LO med ett 8 år gammalt foto, tänk vad tiden går, ibland känns det som om det var alldeles nyss som hon var så där liten... och som min man förvånat sa när han tittade på LOn, "Oj, där var jag alldeles mörkhårig"... ;D


Det enda som jag lagt till här från mina egna gömmor är en chipboardswirl som jag haft liggandes bra länge men som kändes helt oemotståndlig att måla med Crackle Paint , i det här fallet Vintage Photo. Snygga swirlar att mål amed Crackle Paint kan man annars skriva ut med Slicen och designkort nr 3. Jag har jobbat mycket lager på lager och sett till att använda Tim Holtz-dekosarna som är så användbara och helt ljuuuvliga tycker jag. Rivit med min Edge Scraper och chalkat ordentligt med Vintage Photo som är min favorit om nu ingen har undgått det....*fniss*
Jag har lagt ut fjärilsmasker och sprayat med Mini mister och en blandning av Vintage Photo och Perfect Pearl Perfect Copper. Mönsterpapperen jag använt är samma som i inlägget nedan, från MME!


Här ser ni metall-fotohörnen och journaling-biljetten samt den skojiga Clear fragments som jag satt i mitten av blomman med en bit mönsterpapper under. Blomman är förresten en Hydrangea i alldeles omöjlig färg som jag målade med Crackle Paint Antique Linen.    Swivel Clasps är en rolig detalj. Rosorna och spetsen är sprayade med samma färgblandning som Cardstocken.


Här ser ni hur jag jobbade med spetsen, och framför allt VAR! Pizzakartongen man får hem sina varor i när man handlar papper från Pysseltagen är utmärkt att ha som spray-verkstad!

Det vita Crispybandet färgade jag också in med Vintage Photo så att det passade in i LOen.

Så! Nu hoppas vi att det inte dröjer lika länge tills nästa gång, nu känner jag mig verkligen på bättringsvägen!

Kram på er alla och kom ihåg att ännu hinner ni lämna ett bidrag till vår Tim Holtz-inspirerade tävling!

Kram, Cath.

Och så några kort....... ja, jag har ju förstås gjort några kort också... Här ovan har jag använt baksidorna av My Minds Eye-papperen Breaking free Righteous Dots och  Pretty Please Polka dot pink.  På ett akvarellpapper har jag sprayat med egenblandad mist i en Mini mister, jag använde då Distress ink Broken China och  Perfect pearls Bronze.
Det vita crispybandet färgade jag också in med mist-blandningen!  Jag har chalkat allt med Vintage Photo med hjälp av Ink Blending Tool  (som jag nästan har under huvudkudden nu för tiden....så bra är den!). Den helt oemotståndliga Tim Holtz-stämpeln har jag stämplat och därefter embossat med Vintage Photo embossing-pulver som ger en rustik och så härlig känsla till det man embossar! Absolut en ny favorit! 


Så till nästa kort som blev ett enkelt och ganska stilrent dopkort med den underbara dopstämpeln från Inkido som jag har stämplat med Broken China distressdyna och sedan embossat med clear embossinbg-pulverSwirlen från Stämpelboden har jag gjort exakt likadant med.  Papperet är också här Breaking free Righteous Dots och jag har använt en av mina favoritstansar från Martha Stewart som finns i lager igen! Blomman har jag gjort genom att stansa ut  med Retropunchen XL (finns inte i lager men Inger beställer säkert gärna hem om så önskas, jag är i alla fall väldigt glad åt min) samt i stl. L.   Jag har även på det papperet sprayat med samma mistbladning som här ovan, och jag torkade dem lite med embossingfönen och då for det glittriga utåt, vilket gav en väldigt snygg effekt! Jag har också chalkat lite med Vintage Photo! Rosen var vit från början men den är också sprayad med samma mist samt därefter embossad med Clear Embossingpulver vilket gav en något glossy effekt men det syns ju inte på fotot.


Godnatt sov så gott! Vi syns säkert snart igen!

Kram, Cath.

Ett Fröken-kit!

Hej allihopa! Äntligen är det dags för mig att blogga igen, efter att ha haft fullt upp på jobbet och därefter åkt på en rejäl influensa så är jag tillbaka här, fortfarande inte så pigg men tillräckligt för att blogga i alla fall!!!

Om någon nu missat det så har vi Tim Holtz-tema nu i september. Ett gyllene tillfälle har det varit för mig att sätta mig in i och lära mig att använda en massa nya produkter. Speciellt förtjust har jag blivit i Crackle Paint, en underbar produkt!

Eftersom jag nu är lärare till yrket tänkte jag att det inte skulle skada att göra ett litet "rättnings-kit" med rödpenna, sax osv. Jag har ju mängder av pennor och mina pennskrin är mer som små aftonväskor, proppade med en massa bra att ha-saker. Nu ville jag ha ett som jag använder när jag rättar utan att behöva rota runt efter den där röda pennan....
Jag har använt mig av:
Pennskrin att altra
Primas Flirty Little Secret Splendid - baksidan
Crate Paper Water Lilies - baksidan
Crackle Paint Shabby Shutters
Distressdyna Vintage Photo

Distressdyna Shabby Shutters
Spellbinder die Labels 4

Ljusgrön spets Där jag inspirerades av Mio som satt spets i en blomma, jag satte den runt knappen, tack för idén, vännen!
Vita YouDo-blommor
Vit calla
Metall-hörn från Tim Holtz
Vita pärlor
Tim Holtz Journaling ticket


Och här är själva kitet: En sax och några kulspetspennor, sudd och blyertspenna. Det kommer man långt med när man ska rätta böcker!


Ni ser att på insidan har jag bara klätt med papper och distressat, jag lade krutet på utsidan...

Jag kommer snart visa upp mer av vad jag gjort den senaste tiden här i bloggen, så håll utkik! Och ni glömmer väl inte tävlingen som pågår?

Kram, Cath.

Bidrag 7 - September

Hej!
Här kommer mitt bidrag till tim holtz-tävlingen! Jag älöskar verkligen hans grejer och det senaste megafyndet är ett stort ark med clearstamps som funkar på nästan allt! På min lo har jag distressat med vatten och skrynklat kanterna. Jag har stämplat med tim holtz-stämplar både med distressdyna och embossdyna. Jag har använt akrylfärg på en bit wellpapp ch jobbat med lager-på-lager. Sen har jag även en tim holtz-biljett och metalldeko. Jag hade fantastiskt kul när jag gjorde lo'n och kommer definitivt göra fler alster i hans anda!!
 
Hälsningar Kristina

Bidrag 6 - September Här är mitt bidrag till Septemberutmaningen i Tim Holtz-anda.

Jag har använt distressdynor (peeled paint, fired brick och faded jeans) samt vattensprey (mini-mister) till bakgrunden på akvarellpapper. Blommorna är rivna ur ett annat ark som jag "målat" på samma sätt och sedan chalkat. Fjärilarna i bakgrunden har jag suddat fram med distresser och blender tool med hjälp av en utstansad Quickutzfjäril som hemmagjord mask. Jag har doodlat med svart penna, Ranger Glossy accent och Ranger stickles (lime och blå).
 
Mvh
Ullisenrullisen

Bidrag 5 - September

Halloj!
Här kommer ett litet bidrag till er Tim Holtz-tävling.
Jag är ju helt inne på hans grejer å denna utmaningen
var verkligen superkul! =)
Jag har anävnt mig av distresser, alfamasks, cracklepaint, stämplar å
några Tim Holtz dekos.
 
Tack för inspirationen!
kram Karin.


Roligt att prova något nytt!

Förra veckan fick jag ett mail från Inger, hon undrade om jag ville testa att göra ett par alster med lite nya saker som hon tagit in i butiken. Bland annat DRAGKEDJOR och GENOMSKINLIG PLAST. Så klart jag ville det!! Älskar ju att testa nya grejjer...

Sagt och gjort. Det kom ett härligt paket i fredags med massa fina papper och härliga dekorationer, och dragkedjor. Har ju aldrig tidigare jobbat med det (jo jag har bytt dragkedjan i jeansen när de gått sönder, hihi...) men Inger hade en liten bild av hur hon önskade att det skulle vara. Så jag satte igång.

Och så här blev resultatet:Visst är det läckert!!! Jag kommer definitivt att använda dragkedjor på fler alster kan jag säga!!

Botten av asken är gjord av Canvas Pinecone och till locket har jag använt Canvas Bling - Sting of pearls (himmel så läckert det pappret är!) i locket har jag skurit ut en cirkel med hjälp av Shapecuttern från Fiskars och cirkelmallen. Där har jag sedan skurit till en bit OHfilm och klistrat dit. Voilá, nu har jag ett läckert fönster på min ask :)

Jag har sedan dekorerat asken med fina papper Inkido - Gran Brun och Inkido - Flinga Röd. Dragkedjan fäste jag med Scrappy Glue.

Jag har stämplat med Jultag från Inkido på Canvas Bling - Sting of pearls och sedan embossat med världens bästa embossingpulver!!Nu är det bara utsmyckningen kvar! Jag har frossat i minirosor, blommor och kallor. Jag har även klistrat dit vacker vit spets samt knutit ett vackert rött band runt locket.


Men jag gjorde faktiskt ett alster till!! Jojomen, det var så roligt och lika bra att smida medan scraplusten satt i :)Här har jag använt det läckra pappret Holly Leaf - Mistletoe Foil Paper  och en röd dragkedja istället. Jag har stämplat på en liten tag med den fiiina julstämpeln från Stämpelboden. Så klart har jag embossat oxå, hihi... Jag har knutit dit en bit Band - Crispy - White oxå.
Jag har dekorerat med vita blommor som jag chalkat lite och satt en pärlplutt i mitten. Den bruna blomman har jag gjort själv av en bit spets som jag dragit en rynktråd igenom och sedan knutit en knut på baksidan.

Inger kommer att ha dessa alster med sig till mässan i helgen, så har du möjlighet att titta förbi, så gör det! Köp dig ett par dragkedjor och testa själv att göra läckra alster!!

Kram på er allihopa!
BellaMio


Bidrag 4 - SeptemberHej!
 
Nu är mitt bidrag färdigt i form av en liten ask.
Tim Holtz är absolut en av mina favoriter och att skapa som han gör,kräver en stor konstnärsanda.
Jobbar intensivt på detta.....Skratt!
 
Klockan har jag skrivit ut på akvarell. Duttat på lite kopparfärg och tombopenna och klätt med hårdplast (glas).
 
Min bloggadress
 
http://carinaspysselsida.blogspot.com
 
Tack för en trevlig utmaning!
 
Carina

Bidrag 3 - SeptemberHejhej!
 
Älskar ju Tim Holtz och hans stil men jag brukar inte göra i din andan i vanliga fall. men det var riktigt kul, fick verkligen mer smak.:) Jag har metalldekos, slitet och lånat min kompis distresser och använt på det vita pappret. Lånade även hennes tim Holtz stämplar. Han biljetter med kärleksord hade jag själv i min lilla scrapsamling.:) Tack för inspiration till en rolig stund vid scrapbordet och till en LO som jag blev riktigt nöjd med.:)
 
Kram/Sofia


God Jul - wire

Jag fick besök av Carina Peters i shopen...jag gnällde lite att jag hade så mycket idéer men inte hann med att göra så mycket nu. - Jag har tid sa hon, ge mig nåt så fixar jag det.
Hmm...tänkte jag nu ska hon få nåt att bita i.

1 st Wire, 1 st Chipboard bok, 1 st ATC paper pad (tog slut direkt när jag hängt upp denna skapelse i butiken, har beställt fler) lite band m.m.


Ett par dagar senare kommer hon med denna underbara Julhälsning...underbar eller hur!?


  


Bidrag 2 - September

Hej!
Här kommer mitt bidrag till Septemberutmaningen. Jag har altrat en ask till mina Distresser. Hälsningar Lena Johansson. Kram
Min blogg med inlägg om tävlingen och fler bilder  
http://lenika7.blogspot.com/2009/09/fran-cigarrer-till-distress-ink.html

Bakgrunder med DISTRESSER och RAKLÖDDER!

 

Låter det skumt (ha,ha)? Inte alls! Efter ett tips från Inger letade jag runt lite på nätet och hittade snart en beskrivning på denna synnerligen roliga teknik. I brist  på raklödder och impulskontroll gjorde jag ett första försök med hårmousse- ingen hit! På 15 sekunder hade moussen pyst ihop till en soppig obrukbar sörja-  men skam den som ger sig, hängde på låset till ICA nästa dag  och sen hade alla tre barnen och jag en riktigt kul stund.

Detta behövs:

 

 Tillräckligt stor bytta ( använde engångsaluminiumformar), raklödder , distress-refillers i valfria färger och degskrapa el bilruteskrapa. Provade lite olika sorters papper, glossy, akvarell och vanliga albumblad, de sistnämnda funkade faktiskt allra bäst. 

Fyll en form med 2-3 cm tjockt lager med rakskum, jämna till ytan med degskrapan. Droppa ett antal droppar distressfärg på raklöddret, använd tändsticka, grillpinne el liknande och dra ut färgen till ett mönster. Lägg i pappret och tryck ner lagom mycket så hela pappret kommer i kontakt med ytan ( just här var det tyvärr svårt att fota, mycket lödder och bara två händer…)

Ta upp pappret, skrapa av löddret med skrapan- voilà !  Kan bli så här......eller så här...  Rör sen om i raklöddret så färgen jämnar ut sig, släta till ytan igen och upprepa proceduren. Bakgrundsfärgen på pappren blir  mörkare och mörkare ju fler gånger man upprepar.  

Ett annat sätt  som jag nästan tycker blir ännu bättre  är att bara röra ner färgen lite grand så löddret fortfarande är ojämnt färgat, och sen ” fluffa” till ytan på olika sätt med pinnen.
Lägg i pappret en eller flera gånger så det täcks med lödder och skrapa av på samma sätt. Blir lite mer diskreta men väldigt effektfulla mönster.

Hade en blågrön ”batch” med Faded Jeans och Peeled Paint, en rosaröd med Tattered Rose och Fired Brick och  lite Faded Jeans, och en  brun med  Tea Dye och Vintage Photo :

( eller är det nougatglass?! :) 
 

... blev nästan som masurbjörk tycker jag :)...

 Fler exempel...... och närbilder...

 Rekommenderar verkligen ett försök, enkelt och jätteroligt (om än lite geggigt :) ), funkade med lite assistans utmärkt för en 5-, 9- och 12-åring och resultaten blir aldrig helt fel, alla kanske inte supersnygga, men definitivt coola och helt unika:) ! Och så här blev några kort ( man vill nästan inte sätta på några dekorationer som döljer pappret):Grön CS, vitt akvarellpapper. Har jobbat på lite mer Faded Jeans i kanterna med infärgningsverktyget och även använt minimasker Florets (TH). Har stämplat fyra ovala Clear Fragments(TH) med svart Memoriesdyna och limmat fast med Glossy accent. Textskylten utskuren med slicen, distressad. Svarta brads, svart organzaband och  Circle Shaped Rribbon Slider Cream Pearl.


Och ett par grattiskort:


Har använt stämpel Mimosa sommarblomma från Bildmålarna( fn slut i shopen), färglagt med distresser. Beige cardstock, vitt akvarellpapper, MS punchar Doily Lace och blad (fn slut i shopen). Vita rosenknoppar, minirosor, rosa organzaband.Primablomma av oklar art, sprayad (liksom bladen ) med Mist av perfect pearls gold och vatten. Rosa liquid pearl.
Grön CS, vitt akvarellpapper, Brun CS. Nallestämpel från Stämpelboden   färglagd med distresser. 1:an är grungepaper färgat med Walnut Stain och lackat med Crackle accent. MS Doily Lace Punch, hjärtbrads. Vit liquid pearl.


Detta var allt från mig för nu! Hoppas ni känner er sugna på att prova och i så fall vill vi förstås gärna se resultaten!

Ha en härlig helg!

Kram/ Eva


Alcohol ink

Jag har ju utlovat en tutorial på hur jag gjorde inspirationskortet med Alco ink's. Det är så roliga färger att jobba med och när jag kom på att jag kunde göra fiiina bakgrunder oxå, ja si då var jag ju bara tvungen att köpa på mig ytterligare några färger!

Så nu tänkte jag alltså visa er hur jag gjorde kortet. Hoppas ni hänger med, annars är det bara att fråga!

Det här behöver du:
Alcohol ink (jag har använt färgerna Shell pink, Peach Bellini och Lemonade)
Blending solution
Ink Applicator
Glossy cardstock
UTEE clear
Stämpeldyna som fäster på blanka ytor. Jag har använt Stazon, men jag tror att Adirondack funkar lika bra!
Embossingvärmare
Stämplar (jag har använt Ultimate Grunge från Tim Holtz och Swirl från Stämpelboden)
3D-kuddar


Som underlag har jag ett OH-ark (med ett rosa Cardstock så ni kan se det, hihi), men det funkar lika bra med ett bakplåtspapper eller liknande.

Jag har skurit till en bit Glossy cardstock i passande storlek. Jag sätter på en ny och ren filtlapp på min Ink Applicator och börjar med den ljusaste färgen.

Jag duttar på några droppar av färgen på ett par olika ställen.

Efter det så tar jag 1-2 droppar av Blending solution. Blending solution gör att färgerna flyter samman. Om man inte använder det så blir det mer fläckigt. Snyggt det oxå, fast det passar inte så bra till det här. 

Nu är det bara till att dutta med Ink Applicatorn. Jag duttar flera gånger tills jag täckt hela det området som jag avsett och tills jag tycker att resultatet ser bra ut. Har du tagit för lite färg är det bara att ta ett par droppar till och fortsätta.

Det fina med alco ink's är det att det torkar på en gång! Känn efter får du se :)

Jag använder samma filtlapp till färg nr 2, den näst ljusaste. Gör precis som innan. Duttar verktyget mot pappret tills jag är nöjd.
Så här ser det ut efter två färger.
Och så den sista och den mörkaste av färgerna.
Nu har är alla färgerna på plats och jag har fått ett resultat som jag är nöjd med.
Nu ska jag börja stämpla och lägga på UTEE. Därför har jag tagit fram ett vanligt papper som jag vikt på mitten. Det blir lättare att hälla tillbaka pulvret i burken då.
Jag har valt en stämpel från det läckra kitet Ultimate Grunge från Tim Holtz, mums!
Jag duttar med stämpeldynan på stämpeln, inte tvärt om. Då får man på alldeles för mycket färg.
Eftersom min stämpel inte täckte hela bredden av pappret fick jag stämpla två gånger.
Jag häller på rikligt med UTEE, så det täcker hela den stämplade ytan.
Skaka av överflödigt pulver. Nu ser det ut som ditt motiv är täcket med socker, hihi...
Titta så smidigt det går att hälla tillbaka det pulver som inte gick åt i burken!
Nu blåser jag med embossingvärmaren på pulvret. Jag blåser rakt uppifrån så att inte pulvret lossnar och börjar fara omkring. På bilden kan man se att pulvret börjat smälta i mitten, alltså där sockret inte syns längre.

Eftersom jag vill ha ytterligare ett stämpelmotiv nedanför "muren" så gör jag om de sista stegen.
Här ser ni det sista stämpelmotivet som jag ville ha, visst blev det fint med swirlen?

Jag har skurit till cardstock till själva kortet. Det svarta är ½cm bredare och längre än bakgrunden. Det vita ½cm mer än det svarta och det ljust gröna som blir kortbasen är ½cm bredare men dubbelt så långt. På så sätt får jag ett dubbelvikt kort.
Jag börjar med att sätta dit 3D-kuddar på den vita cardstocken (men det syntes inte så bra på bild). Sen fäster jag det på den gröna kortbasen.

Sen fäster jag 3D-kuddar på det svarta och fäster det ovan på den vita.

Och sist sätter jag 3D-kuddar på min fina bakgrund.
Titta så fint det blev!! Nu fattas bara lite dekorationer.
Jag har knutit en liten rosett runt ett par vackra kallor och sedan ett par pluttar med cremefärgad Pearl Maker uppe i hörnet. Det är allt som behövs.Nu är det er tur att prova! Passar ju perfekt nu när vi har har Tim Holtz tema på utmaningen!

Kram
BellaMio


Lite Tim Holtz-inspiration

Halloj på er!
Hoppas ni har det bra där hemma i stugorna! Det börjar ju så smått bli bättre pysselväder, hihi...


Med tanke på vårt tema denna månaden så tänkte jag bjuda er på en LO som jag gjort med hjälp av diverse Tim Holtz material.

Jag har faktiskt varit så duktig denna gången att jag fotat lite på vägen.
Innan jag började så blandade jag till mig en sprayflaska med mist. Eftersom jag inte ville ha någon färg på misten utan bara ett vackert pärlemoskimmir så valde jag färgen som heter Perfect Pearl. Jag fyllde flaskan nästan ända upp och så tog jag en knivsudd med pulver. Satte på locket och skakade om så allt blandade sig. 

Jag började med ett alldeles vanligt vitt cardstock som jag sprayade med misten jag gjort i ordning. Man måste spraya innan man går på med distresserna eftersom de är vattenlösliga och skulle börja rinna i så fall. Eftersom jag inte är någon tålmidig person så orkade jag ju inte vänta på att misten skulle torka, så jag torkade pappret försiktigt med min embossingfön.

När arket väl hade torkat, så tog jag fram mina nya Glimmer Screen stencils. Jag tog den största och fäste den i övre vänstra hörnet. Och sen så började jag med mina distresser. Jag har gnuggat, cirklat och duttat på färg tills jag var nöjd. Och jag har blandat färgerna friskt!! Jag ville inte ha en mörk och murrig ton som jag så ofta siktar på när jag jobbar med mina distresser. Jag ville att det skulle vara glada färger :) De färger som jag använt är: Tattered rose, Old paper, Tea dye, Antique linen och Brushed coruroy.

Nu tog jag bort stencilen i hörnet men istället satte jag dit två fjärlismask (slut just nu i shopen) i nedre högra hörnet och gick på igen med distressen. Denna gången tog jag färgen Walnut stain, föt att få det lite mustigt. Jag gnuggade även kanterna med den färgen.
 
Nu har jag plockat fram mina fiiiina Grungestämplar. Jag har stämplat rutnätet två gånger efter varandra med färgen Walnut stain och prickarna 4 gånger med Old paper. Efter det så hällde jag på generöst med UTEE (clear) och värmde med embossfönen. Så himla läckert resultat!

Uppe i vänstra hörnet stämplade jag en liten klocka (från KH design) med Vintage Photo och innan det hann torka riktigt så suddade jag med en make-up svamp lite försiktigt ovan på.

Här har jag fäst två remsor vit Magic Mesh som jag sen penslat med Crackle Paint i färgen Picket fence. Det bubblade sig lite men det gör inte så mycket tycker jag, blev ju lite djup i LO:n då, hihi... Jag gnuggade in Tattered rose ovan på.


 

Här har jag fäst blommor i två olika storlekar som jag färgat in med distresserna. (färgerna Tattered rose, Old paper och Walnut stain) I mitten har jag duttat med Pearl maker på vissa och fäst brads på vissa. Från en av blommorna hänger det en Swivel Clasps oxå. Rosenbladen har jag gjort själv och tutorial till dem hittar du i ett tidigare inlägg. Uppe i hörnet kan man se hur bakgrunden skimrar...

Jag ville ha en liten färgklick så jag gnuggade in några hjärtan i Grungeboard från förpackningen Mixed Minis med Aged Mahogny, de är mer vinröda i verkligheten. Sen tog jag på Crackle Accents som spricker så fint när det torkar.

Jag har fäst en Ticket med en vanlig häftapparat och sedan använt de läckra sammets-bokstäverna till ordet COOL. Jag har oxå gnuggat in en tag med lite Walnut stain och även stämplat med den färgen med en av stämplarna från Tim Holtz-kitet Grungestämplar. Tag:en har jag fäst på fotot med en Mini Paper Clips. Jag har knytit en snutt av det där läckra bandet som krullar sig själv i öglan på tag:en.


Och hur blev LO:n i sin helhet nu då?


Ja, titta själva!

Vad tycker ni? Har jag lyckats med en LO i bästa Tim Holtz anda?

Nu är det eran tur att gå lös med alla fina Tim Holtz-produkter och sedan skicka in ert bidrag till vår månadsutmaning!!


Senare i veckan kommer jag att bjuda på en Tutorial om hur jag gjorde den fina bakgrunden med Alco inks i ett tidigare inlägg. Så titta in ofta :)

Kram på er!
BellaMio


Bidrag 1 - SeptemberHär kommer ett bidrag till septemberutmaningen. Jag har valt att göra ett bokmärke.

MVH
Susanne

Martha Stewart möter Tim Holtz

För ett tag sen så fick vi alla i DT-teamet varsitt väldans fördelaktigt kit av vår kära DT-mamma Inger. Och i min låda fanns bland annat en läcker Rose Leaf punch (slut i butiken just nu, men bara maila Inger så tar hon hem igen) från Martha Stewart.

Eftersom vi inspireras av Timsan denna månaden så tänkte jag bjuda er på en litet tutorial på hur du gör dina egna vackra rosblad...

Here we go:Jag har använt mig av:
1 akvarellpapper, men det går lika bra med ett cardstock
Några distressdynor i lämpliga färger
Jag har använt mig av infärgningsverktyget från Ranger, men det går med makeup-svampar oxå. Fast det blir lite kladdigare, hihi...
Falsben/bigare
Rose Leaf punch från Martha Stewart


Jag börjar med färgen Peeled Paint. Jag duttar verktyget mot dynan och sedan med cirklande rörelser gnuggar jag in färgen i pappret. Man börjar utanför pappret och jobbar sig in mot mitten. Ett litet tips: Jag har ett vanligt skrivbordsunderlägg (det svarta) som jag jobbar på, bara att spraya lite vatten och torka av när du är färdigt!

Nu har jag färgat in nästan hela pappret.

Sen gnuggade jag in kanten med färgen Fired Brick.

Och sist längst ut på kanten har jag gnuggat in lite Vintage Photo.
Nu har jag vänt på pappret, och här har jag valt färgen Aged Mahogny.
Och sist så har jag valt färgen Walnut Stain.
Nu har jag färgat in hela pappret och då ser det ut så här.
Nu är det dags att börja stansa. Jag håller punchen upp och ner för att jag ska se var jag stansar.
Nu har jag stansat färdigt, ochjag har verkligen utnyttjat hela pappret.
När man stansar så får man ju en vit kant, inte så snyggt. Så jag tar och färgar in den allra yttersta kanten med färgen Walnut Stain.

Titta så många fina blad vi har nu!!
Men jag nöjer mig inte ännu...

Nu viker jag bladen på mitten.
Nu vill jag forma till bladen lite, så jag håller dem som på bilden och liksom viker sidorna lite neråt. Så det får en mer naturlig form.
Nu har vi massa fina rosblad som bara väntar på att få sättas fast på något läckert alster!

Vill du gå ett steg längre?
. Du kan stämpla på bladen, tex med denna läckra swirl från Stämpelboden.
. Du kan stämpla med genomskinlig stämpel och sedan använda UTEE. Då ser det nästan ut som morgondagg.Så här blev mitt första alster där jag använt mig av bladen:
Hoppas att jag kunnat inspirera er till att göra era egna blad!

Glöm nu inte bort vår Tim Holtz-tävling!! Ser fram emot era bidrag!

Kram
BellaMio


Fler Distress-Tags

Vill gärna puffa lite till för vår septemberutmaning med Tim Holtz-tema och tänkte visa  ett par tags gjorda med distresser. Tycker faktiskt att det är väldigt kul att göra tags, det går ganska fort och är bra att ha hemma på lager för att knyta fast i olika "gåborts"presenter, allt från vinflaskor och blommor till hemgjorda syltburkar och vad man nu kan tänkas vilja ge bort:)

Först en enkel  och snabb :
 

Tagen och textskylten är tillskuren av vanligt albumblad som färgats mha distress/raklöddertekniken, använt Tea Dye och Vintage Photo reinkers till det. (Liten tutorial kommer om någon vecka, hade jag tänkt.) Har sen gått på med Blending tool , Faded Jeans och Walnut Staindynor, i hörnen har jag använt TH Minimasks Florets. Textskylten är skriven med stålspetspenna och valnötsbläck och inkad med samma dynor som ovan. Alla kanter rivna med Edge Scraper. Hjärtana är gjorda av grungepaper och målade med Crackle Paint Aged Mahogany, har sen distressat på med mörkare dyna för att framhäva sprickorna. (Försökte stansa ut hjärtana med min gamla vevmaskin, funkade inte men det blev i alla fall markeringar att  skära/klippa efter:) Väntar på en Epic Six som jag beställt, vet inte om det kan funka bättre med den?!).
Gillar annars verkligen Grunge-pappret som är alldeles mjukt och böjligt , enkelt att klippa i och funkar jättebra med Crackle Paint- ingen tendens att "krulla ihop sig" som vanligt papper kan ha.
Snöret är från början naturfärgat men inkat med Aged Mahogany, en öljett i hålet och har hängt en Made With Love Charm i en Mini Paper Clip. På baksidan stämpelbodens "Handgjord av"-stämpel.


Nästa är kanske något fel i tiden men lite framförhållning skadar ju aldrig , eller hur? :)


Den här var riktigt kul att göra, utgått från en vit tag som inkats med Bending tool och distressdynor Scattered straw, Spiced Marmalade, Tea Dye och Black Soot, rivit kanter med Edge Scraper . Stämplarna jag använt är WC Shanty från Art Impression, Web från gcs ArtStamps,träd från clearstampsetet Fall Season, Inkadinkado. Spöke från KH Designs, stämplat med Black Soot på Grunge Paper och klippt ut, lackat med Crackle Accent, ögon och munnar ifyllda med röd stickles. "Halloween Horror" stämplat med egna bokstavsstämplar jag haft liggande och glömt bort att jag hade. I nederhörnen har jag klippt till svart Crispyband och klistrat på. På baksidan "Handstämplat av" från stämpelboden, spindlarna i denna samt på framsidan högst personliga tolkningar :).  Svart organzaband.

Ta nu fram distressdynorna, stämplarna, maskerna, alcohol inksen eller vad du nu känner för och släpp loss fantasin och kreativiteten- Vi sitter och längtar efter just ditt bidrag!!

Ha en skön kväll!
Kram/EvaBlomkruke-kort - TUTORIAL!

Jag lovade ju redan före sommaren en tutorial på hur jag gör blomkruke-kort! Jag håller alltid vad jag lovar! Grejen är bara att ibland kan det ta tid... Men nu så.... Det här är ett försök till tutorial, ska jag kanske säga, är ju första gången jag gör nåt sånt här...


Jag utgår från ett helt Cardstock, denna gång ljusrosa. Vid 11 cm skär jag på hela längden, dvs så att jag får en bit som är 11x30,5 cm.


Sedan skär jag till kortet som ska sitta i krukan, på bredden av cardstocken, dvs så att det blir en bit som är
19,5x9 cm.


På den mindre biten jämnar jag till kanterna med en hörnstans.


Sedan viker jag själva blomkrukan så den blir 12, 12 samt 6,5 cm. Den sista lilla biten viks utåt, som ni kan se.


Nederkanten, där de längre delarna är vikta märker jag med en blyertspenna 1 cm. från vardera ytterkanten.


Sedan lägger jag linjalen från markeringen snett uppåt mot krukans överdel och skär med min skalpell. Jag gör likadant på bägge sidor så att den blir mer krukliknande.


Här ser ni hur det ser ut. Den överlappande biten har jag använt en stans till för att få en snygg kant.(OBS! Använd inte Martha Stewart-puncharna till Cardstock, de håller tyvärr inte för det)


Sedan inkar jag med Vintage Photo-dynan och Ink Blendinng Tool.


Likadant gör jag med de vita rosorna, det blir en fin effekt om man bara inkar ytterst på kanten.


Jag monterar en vit spets runt kortet och det är egentligen det enda som håller ihop det. Man kan ju knyta en rosett med ett band om man vill och då behövs inget lim alls, men här har jag limmat fast spetsen, men endast på baksidan.

Ni ser att jag har stämplat Stämpelbodens fina swirl på krukan också. Det är min mest använda stämpel just nu faktiskt! (Tittar ni noga längre ner så ser ni att det är den jag använt på blommorna också!)


Rosornas stjälk snurrar jag sedan runt min virknål, som tillhör mina basverktyg. Här har jag också börjat att lägga på blommor. Jag brukar plocka runt lite med blommorna innan jag bestämt hur de ska sitta.


Här ska jag göra min finurliga lilla hållare, nu har jag satt på bandet och mäter därefter. Den lilla biten som ska fungera som stöd ska vara så lång som från bandet ner till kanten, jag hoppas ni förstår hur jag menar. Jag gör den 5 cm bred och i det här fallet ca 9 cm lång. Sedan inkar jag också den med Vintage Photo.


Och sätter dubbelhäftande tejp på den delen som ska var högst upp, jag brukar ta min smala dubbelhäftande tejp och sätta två bitar precis bredvid varann "högst upp" och sedan limmar jag dit den på baksidan av krukan och böjer bara försiktigt utåt så att kortet sedan kan stå.


Här har jag limmat fast alla blommor och stämplat med Inkidos fina Grattis-stämpelSå! Här är kortet klart! Jag gillar att det kan stå upp av sig självt. Jag hoppas att ni nu har förstått hur jag gör, är något oklart så kommentera gärna i inlägget så ska jag försöka reda ut och rätta till.

Måste bara få tacka min vän Maggan, M@gs, som höll i kameran. Vilken TUR att du var hos mig och hjälpte till!

KRAM på er!

Cath.

SEPTEMBERUTMANING- TIM HOLTZ !!

 

                           

Ja, som ni kanske förstått vid det här laget kommer september på Pysseltagen att bjuda på mycket Tim Holtz, denne fantastiskt kreative designer som också är ”Education Director” på Ranger Industries (dom som gör alla  distressprodukter, perfect pearlsalcohol inks och allt det andra riktigt roliga ;) !) Förutom att han är makalös med färger och tekniker (jag är en hängiven beundrare som ni hör :)  ), så har han också designat ett antal urläckra stämplar och även en rad riktigt coola ”accessoarer” och dekorationer  i ”Tim Holtz idea-ology”-kollektionen.  Just det personliga sättet att dekorera tycker jag är en  del av det unika med hans alster…  skulle kunna  hålla på en stund och beskriva och lovorda men ta istället en titt själv här och låt dig inspireras! Botanisera i bloggen ( kolla bla otroligt snygga jultags där), kika in i galleriet och missa framför allt inte alla underbara demo-videos!
 
Naturligtvis måste också vår septembertävling gå i Tim Holtz tecken och tävlingsinstruktionen är helt enkelt 


Gör ett alster i Tim Holtz anda! Det kan vara kort,  LO eller alter  men vi vill att det ska synas tydligt att du i något avseende  inspirerats av Tim Holtz.
 I övrigt gäller:

*Ett bidrag per person som ska vara

*Nyskapat för denna tävling, du får naturligtvis lägga upp alstret i din egen blogg och då gärna länka hit!

*Senast 30/9 kl 23:59 vill vi ha ditt bidrag  som mailas till
pysseltagen.blogg@live.se.Ett riktigt smaskigt prispaket med Tim Holtz/Ranger-grejor har Inger plockat ihop också:Vem kan motstå det ?! :)


Lite inspiration för att komma igång vill vi i D-teamet gärna försöka bidra med , först en ursnygg Altrad lärarkalender från Cath:"Jag har använt ett vitt cardstock, skrynklat det lite och sedan duttat med Shabby Shutters-dynan samt inkat med ink blending tool.
Sedan har jag strukit det slätt... därefter blandat shabby shutters distress med Perfect Pearls Forever Green i en mistflaska, använt TH Mini Mask Florets i hörnen och sprayat på hela. 
Stansade ut bokstäverna och limmade på, därefter laminerade jag det för att det skulle hålla bättre. Sen klistrade jag på vit spets innan jag limmade fast sidan på själva kalendern. Blommorna har jag först sprayat med Shabby Shutter-Forever Green-blandningen och sen stämplat med Stämpelbodens swirl och Peeled Paint. En grön pärla i mitten på blommorna och så Mullberry-grässtrån under.

Hälsn, Cath."


Mio har gjort ett jätteläckert Kort med Alcohol inks och hon utlovar även en tutorial på bakgrunden senare i september:

.

..och en detaljbild..

"Jag har använt följande material:
Alcohol Inks - Lights - Shell Pink
Alcohol Inks - Earthtone - Caramel
Alcohol Inks - Earthtone - Red Pepper
Glossy Cardstock 8.5"X11" från Ranger
Utee - Embossing - Clear
Ultimate Grunge - Tim Holtz - stämplar
Svart stämpeldyna för blanka ytor
Bazzil Cardstock, Canvas - Romance
Bazzil Cardstock, Canvas - White
Bazzil Cardstock, Canvas – Raven
3D kuddar 5x5 mm 3 mm tjock
Band på metervara, STRING/LOOP - ribbon - pink
Mini Rosor 10mm - Pink with deep pink centre

White cherry blossom
Made With Love Charms
Tags - 30 x 60 mm
Pärlor Vit - Inkido
Distress ink Brushed Courduroy
Stämpel- Inkido från en vän 

Nu har jag nog fått med allt!

Kram!
Mio"


Själv har jag knåpat ihop en Grattis-Tag:

Framsida...                                                                  

...och baksida


Som "tag-bas" har jag använt Colorful Christmas "Merry Dots" Paper från MME och på framsidan även egentillverkat mönsterpapper med hjälp av Distress Reinkers (Faded Jeans, Peeled Paint) och raklödder! (Hur kul som helst, en liten demonstration kommer senare under månaden).Textskylten är utskuren med Slicen, designcard Wedding och liksom övriga kanter inkad med blending tool  och distressdynor (Broken china, Peeled paint och litet Faded jeans ytterst ) Allt först ruggat med Edge scraper.
Dekorationerna består av vitt Crispyband infärgat med Broken China-dynan, blommor utstansade av mönsterpappren mha Retro Flower Punch medium och small. Bladen med MS punch. De större blommorna är målade med Crackle Paint Broken China  och Old Paper. I blommornas mitt Stickles turquoise, lime green och liquid pearl mint green.
För övrigt naturfärgat snöre infärgat med Broken Chinadyna, Made with love Charms, odefinierade brads , öljett ,Mini Paper clips. Stämpel "Handgjord.." från Stämpelboden.

Vi väntar nu med spänning på att få se alla fantastiska, kreativa och personliga alster som vi hoppas ska komma och för att citera TH själv-"Remember, if it´s not worth inking , it´s not worth doing!"

LYCKA TILL och KRAMAR från oss alla genom

Eva


Vinnare i augusti månads utmaning....

... kommer strax att presenteras här men först vill vi rikta ett varmt och innerligt tack för allt ert jobb och engagemang i denna tävling. Hela 29 fantastiska bidrag kom in och Designteamet har haft ett fullt sjå och mycket huvudbry med att välja ut en enda vinnare... Vi röstar ju var och en för sig och sen räknas rösterna ihop, men det gör det inte mycket lättare.... ;D

Men, nu till augusti månads

vinnare


som


är


ingen


mindre


än


Maja/Eyovine!!!


STORT GRATTIS!!! 


Mejla din adress till Pysseltagen så kommer ditt pris på posten!


                              
Favorit i repris, den är fantastiskt fin, Maja!!!


Så har vi lottat vem som skall få den hemliga vinsten, och det är.....

bidrag nr. 14!

Grattis Tindela (Jenni)! Mejla din adress så kommer din vinst på posten!


Hälsningar Pysseltagen med DT genom Cath.


Grattis Linda(D-teamet) till lilla Gossebarnet!

2009-08-29  3230g 48cm

Han är helt underbar!


Bidrag 29 - AugustiHej!
 
Här kommer ett litet bidrag till er augustitävling.
En Lo om min lilla Saga som tyckte det var
vansinnigt kul att åka runt i en tygpåse.. =)
 
Kul idé med flaggspel! =)
Mvh Karin.


Bidrag 28 - AugustiHej!
Här kommer mitt lilla bidrag till tävligen.
 
mvh Sandra

RSS 2.0