MinnesbokFramsidanBaksidan

Jag fick i uppdrag av Inger på Pysseltagen att altra den här "skrivboken".
Jag som älskar grönt blev så lycklig att få använda de här papperna från Making Memories / Vanished Vine Greenhouse Paperie och Skinny Stripe Greenhouse Paperie (dubbelsidigt). Kompletterade med cremefärgad och ljusgrön cardstock.

Jag har dekorerat med band Swirl Cream, låtit min son göra ett handavtryck med Kaisers akrylfärg Pistachio.
Rubriken är i QuicKutz Dragonfly och övriga dekorationer är QuicKutz dies och löv från en punch. Har även använt två egna stämplar. Det mesta är chalkat med Fluid Chalk Olive Pastel.

Versen skrev jag för att inspirera till användandet av denna bok. Man kan göra den till barnets första bok med foton och nerskrivna minnesanteckningar. Använda den som en dagbok, skriva ner sina drömmar, poesi eller kanske för att bearbeta även de jobbiga dagarna som kanske är de som lär oss mest.
Kanske bara som en anteckningsbok att skriva ner pysselidéer, citat, roliga kommentarer, tankar från barnen när de är små som man tror sig komma ihåg men som barnen rätt som det är själva rättar en- Du mamma var det inte syrran som sa det där när hon var liten!!!

Hoppas du blir lika inspirerad som jag blev och lycka till!

Kram, Linda

Bidrag nr 11Bidrag 11. Ett sött kort från Jessica Andersson.

Bidrag nr 10Bidrag 10 Ett härligt kort från Ann-Sofie/soffan Johansson.

Bidrag nr 9Bidrag 9.  Detta fina kort kommer från Jaana Melin.

LO med fina papper från Crate!

Jag blev så glad när Inger skickade mig så fina papper från Crate, fick direkt ett foto i tankarna som jag tänkte kanske skulle passa! Och det gjorde det!

Då blev jag förstås ännu gladare för det är ett foto som betyder mycket för min dotter. Vi var på semester i Småland och där vi bodde så bodde också denna katt som hon älskade från första stund. Det var ett elände att skiljas från den, ska ni veta! Så den bilden är ju ett fint minne och nu kan hon titta lite oftare på den i sitt album!

Som bas har jag använt Lemon grass - Die-cut paper - Crate paper och det ljuvliga randiga dubbelsidiga papperet är Lemon grass - Straw - Crate paper.

Matchande mörkgul cardstock!  Underbar spets:
Spets - Creme - 35mm och halvpärlor från Kaiser! Jag har chalkat ordentligt med Creamy Brown.

Närbild på blomman som jag jag har gjort genom att skära ut cirklar av papperen som jag använt till layouten. Sedan har jag chalkat dem ordentligt och knölat till dem ganska rejält! Slutligen klistrat ihop dem och duttat på Stickles Cinnamon på kanterna och som pricken över i satt en Kaiser-halvpärla i mitten!


Kram!

/Cath.

Bidrag nr 8Bidrag 8. Detta underbara kort har Lotta Johansson/scrapparlotta skickat in.

Bidrag nr 7Bidrag 7. Ett kärleksfullt kort från Yvonne Norén.

Bidrag nr 6Bidrag nr 6. Ett sött kort från Madelene Andersson.

Minialbum: Bilbana!

Jag fick ett fint minialbum från Kaiser att altra med härliga lite pojkiga papper från My Mind's Eye; A Boy Is - Reach for the Stars - My Mind's Eye. Brothers - Lotsa Dots - My Mind's Eye, Brothers - Seeing Stars - My Mind's Eye och So Handsome - Positively Plaid - My Mind's Eye
Matchande cardstock : Lakeshore, Lilypad samt Aztek.

Dekos jag använt är knappar i mängd (- jag älskar knappar), stickles i massor samt ricrac-band i grönt och orange. Jag har öst på ganska friskt med Punchinella, något jag är ganska dålig på att använda men tycker det ser sååå läckert ut!

Titeln är utstansad med alfabetet Vixen och jag har lagt 3D-lack på för lite förhöjd effekt. 

Runt kanterna har jag målat med vit akrylfärg.

Albumer handlar om - vilket framgår ganska väl - min sons nya bilbana. Det var det absolut första albumet jag har altrat men inte det sista, det var verkligen jättekul! Själva journalingen har jag varit ganska sparsam med i det här fallet, jag har skrivit på vita cardstocksremsor!
Så! Hoppa in i butiken och hitta ett album som passar dig, det finns nog ett för varje smak tror jag!

Det var allt från mig så länge! Ses snart igen! Jag pysslar för fullt här...;D

Kram, Cath.

Altrat Pennskrin

Här har våra DT Malin & Lotta fått i uppdrag att altra ett pennskrin till en tjej och ett till en kille.

Malin som gjort till tjej har använt sig av 2 akrylfärger som hon duttat på med svamp, pappret inuti är från kaisercraft.

Lotta som gjort till kille har även hon grundmålat med akrylfärg från kaisercraft, pappret från Glitz, filt från Queen & Co.

Ni har lyckats väldigt bra! Kul billig present tycker jag.

Kram Inger

Bidrag nr 5Bidrag nr 5. Ett vackert kort från Eva.

Bidrag nr 4Bidrag nr 4. Ett fint kort till mamma från Veronica Lantz.

Bidrag 3


 Bidrag 3. Ett sött kort från Gertrud Olofsson Helsingborg.

PåskkortNu har jag gjort mitt första påskkort, stämpeln är från House Mouse, papper och brads är från MM serie Flower Patch.
Jag älskar att måla House Mouse stämplar, denna är målad med akvarellpennor och sen lite glitterchalk.

Kram Inger

Bidrag nr 2Bidrag nr 2. Ett tänkvärt fint kort kommer från Carina (Cina99).

Bidrag nr 1Första bidraget är ett underbart kort från Lena Johansson i Värnamo.

Tävling februari

Nu sätter vi igång och har vår första tävling.
Det skall vara ett kort med ett citat eller en tanke...med eller utan stämpelmotiv...välj själv.
Vi kortmakare vill ju göra och skicka kort även om det inte är till födelsedag, jul, påsk, dop m.m.

Jag ser verkligen fram emot att få lägga upp era kortideér i bloggen.

Vinnaren får ett presentkort hos Pysseltagen på 100 kr.  Vinnaren utses av pysseltagens designteam.

Den 28/2 är sista tävlingsdagen.

Skicka bild på ditt kort till pysseltagen@live.se senast 28/2


Ett inspirationskort från vår DT Catharina

Criss Cross-kort

//Lotta


Decoupage

Elina min stora tjej har gjort så fina ljusstakar med decoupage, de finns till försäljning i fysiska butiken. Ett set med 3 ljusstakar 100:-.
Det finns bara ett set av varje, kul att ha nåt som ingen annan har.


   


Kram /Inger

Exempel på vad Linda hittar på till en kurs.

Här är bilder på vad vår kursledare Linda hade till "Alla hjärtans dag" kursen, det brukar vara 2 kort med olika vikningar och något annat litet. Denna gången blev det en söt liten väska, mallen hittade hon i Scrapbooking m.m.
Kortvikning


10x10cm10x30cm
Trifoldvikning
//Lotta

Romance!

Hej igen!
Här följer vad jag har pysslat med på senaste tiden!

Här blev det ett altarskåpskort med de ljuvliga papperen från Basic Grey som  Inger skickade mig och som var EXAKT i min smak!

Stämpeln från Penny Black ha jag som vanligt färglagt med PM-pennor. Jag har lagt på lite stickles på den röda Prima-blomman och på stämpelmotivet. Ticket från Making Memories både på och i kortet!Den lilla biljetten fungerar som lås för kortet, tillsammans med organzabandet!Ha det gott! Kram / Cath.

Be mine!

Här blev det ett "vanligt" kort med en söt nalle från Penny Black.
Papper från Basic Grey, ticket från MM, blomma och blad från Prima. Rosetten är knuten med ett organzaband i rosa, jag tycker det är helt ljuvligt vackert med organzaband!!! En liten detalj är det vackra hjärtat som är av små pärlor! På hjärtblommorna på stämpelmotivet har jag satt på stickles för att få lite förhöjd effekt!Kramar/ Cath.

Ett gott hjärta ;D

Här har jag gjort ett hjärta att fylla med choklad eller vad man nu vill, att ge bort på Alla hjärtans dag eller bara för att...
Jag har hittat inspirationen på nätet men gjort en egen mall. Grundade först med albumblad för att få stadga i hjärtat. Sedan har jag använt Basic Greys Bitter sweet Peanut butter. Blommor från Prima, stämpel Inkido samt pärlor och stickles. Banden är underbara organzaband i cremevitt och choklad!Och chokladen, det var likörkonfekt... mmm, gott! (Jo, det finns några kvar... faktiskt! ;D)
Kram/ Cath.

TändsticksaskEn "mellantändsticksask" altrade jag också, det kan ju vara en trevlig present till Alla hjärtans dag, kanske till någon som man tycker lyser upp ens tillvaro?

//Cath.

RSS 2.0