Bidrag 4 - juniHej! Här kommer mitt bidrag.
Cardstock finns ju i så många härliga färger så för att kunna använda lite fler nyanser än vanligt letade jag fram ett korsstyngsmönster och gjorde lite "pappersmosaik".
Eftersom man fick ha med band så fick det bli en rosett också.  
Ha det gott i sommarvärmen!
Anna-Lena

Bidrag 3 - Juni
 
Här kommer bilder på mitt tävlingsbidrag.
En bild på framsidan och en bild inuti.
 
 
Kortbas: brun cardstock
Matta: vit cardstock stansad i kanten med MS Doily Lace
Motiv: Text stämplad och embossad med copper pearl, katten (Penny Black) stämplad och färglagd med akvarellpennor, hela biten färgad med distresser, skrapad i kanten och färglagd därefter med distress.
En bit brun spets lagd över nedre vänstra hörnet.
Tre blommor utstansade (QK) i äggskalsfärgad cardstock, distressade och monterade med en "mittknapp" av garn i frivoitetsteknik. Utstansade grenar ur grön cardstock.
Tre blommor till vänster av garn, i frivolitetsteknik.
 
Insidan: Skrivruta av vit cardstock, stansad i kanten med MS Doily Lace. Två enkla blommor (enligt ovan) med mitt av garn i frivolitetsteknik.
 
 
Kram, Kim
 

Bidrag 2 - JuniHej. Här kommer mitt bidrag till tävlingen.
Inte lätt att bara använda cardstock och band...  
MVH Susanne

Äntligen - en LO!

Hej på er i sommarvärmen!

Äntligen hinner jag göra ett inlägg här och idag visar jag min senaste LO på min dotter som går balansgång!
Jag har använt
Canvas - Chiffon som jag har formklippt efter ett annat papper. Mönstrade papper: Pretty Please Flower Drops Paper
 och Pretty Please Brown Floral Paper och ni ser kanske att jag använt min nya fiiina punch från Martha Stewart. Är sååå lycklig över den!
Jag har klippt ut några av blommorna i papperet och satt som dekoration tillsammans med Prima - Hydrangea Petals - Yellow/Pink och 2-tone old gold cherry blossom och Pearl Maker - Creme. Sedan har jag använt
Spets - Creme - 35mm samt Band Champagne Swirl 23mm.
 Alla papper har jag rivit med min Edge Scraper
och som vanligt har jag chalkat ganska ordentligt med Fluid Chalk Cat's Eye - Chestnut Roan och Fluid Chalk Cat's Eye - Creamy Brown.
Titeln har jag stansat ut i QK Mademoiselle i samma CS som basen. Den har jag också lackat med 3d-lack!

Vill passa på att önska er härliga sommardagar med sol och värme och lite välbehövligt regn då och då kanske. Både för växternas del och för oss som är scrapsugna. Det känns ju lite bättre att sätta sig och pyssla när det är åtmnistone lite mulet, eller hur?
Kram, Cath. 

bidrag 1 - Juni
Här kommer mitt lilla bidrag
 
/Carola Persson

Runt runt runt

Trots det fina vädret har jag faktiskt fått lite tid över att pyssla. Ni vet, de pyssliga fingrarna tar inte hänsyn till att solen skiner, hihi...

Denna gången fick det bli ett runt kort. Jag gillar de runda formerna och har alltid gjort. Dessutom fick jag möjlighet att använda min sprillans nya Marta Stewart punch!Jag har ritat av en CD-skiva och klippt ut den runda formen. Sen måste jag ju bara ha med blommor!! Kan knappt göra ett alster utan blommor...Vacker spets och fina små rosenknoppar.Ännu fler rosor och om man tittar i nedre vänstra hörnet ser man den underbara bandet Crispy. Dessa tror jag att jag är beroende av just nu!!

Till detta kort har jag använt mig av:

Canvas - Romance

Dotted swiss - Salt

Mönstrat papper - Paige paper från Melissa Frances
Mönstrat papper - Love birds glitter från SEI - Baksidan
Från bildmålarna har jag använt stämpeln "Mimosa-tulpan "

Rosenknoppar - Pink 4mm
Minirosor

Vita blommor

Groda m. Krona

Band Organza-Satin

Spets - Vit fin rak 15mm

Organzaband - Vit (runt buketten)

Band Crispy creme


Nu tror jag att jag fått med allt...

Det var allt från mig för denna gången. Nu ska jag gå ut och njuta av solen!

Kram på er!

Ett vackert kort

Så ska jag då för fösta gången blogga här hos Pysseltagen! Lite nervöst är det allt. Många fiiina alster i bloggen och väldigt duktiga DT's.

I måndags fick jag mitt första Gäst-DT-kit av Inger. Det var fina papper, härliga blommor och vackra band.  Så jag satte tänderna i materialet med en gång. men jag är en långsam scrappare så det tog sin lilla tid. Men nu har jag knåpat ihop ett kort som var riktigt roligt att göra.Jag har rivit och chalkat kanterna, kan knappt göra ett alster utan. Det är  tre minirosor i varje vit blomma och så har jag knorrat stjälkarna. Texten i hjärtat är stämpeln "Det vackraste" och den har jag stämplat och embossat med distress embossing pulver för att få en lite sliten look.Här har jag tagit en tag och distressat den lite med lila och brunt. Även bakgrundspappret är distressat för att ge lite mer liv. Textstämpeln är embossad den oxå.Härliga blommor och en vacker fjäril får pryda cirkeln där jag tänkte att man kunde skriva ett par rader om man vill.

Material som jag använt:
Vit Cardstock
Cardstock - Fourz Avalanche
Mönstrat papper - Love birds glitter från SEI
Mönstrat papper - Paige paper från Melissa Frances
Organzaband Chocolate
Minirosor Fuschia Pink
Prima hydragena petals blue
White cherry blossom
Stämpel - Det vackraste från Inkido
Vita blommor
Tag 50x100
Fjäril vit i filtvelour
Stämpel - Kram från Inkido
Distressdynor - Vintage photo och Milled lavender
Vit spets


Nu när jag har avslutat det är projektet är jag supersugen på att börja med en LO (Jag är helt inne i ett LO-stim just nu, hihi) oxå... Vi får väl se vad tiden kan räcka till...

Jag vill passa på att tacka alla som röstade på mitt bidrag och till Inger för den här chansen att få gästa er en månad! Det är verkligen roligt och jag hoppas att jag ska kunna bidra med lite inspiration.

Så... passar på att önska er alla en GLAD MIDSOMMAR!!

Kram kram :)

TändsticksaskarJag dekorerade två små tändsticksaskar- kan behövas till midsommar för
att tända myggljusen eller grillen !
Jag använde olika Quickutz dies och jordgubbarna är del av en större stämpel.
Blommorna från en liten punch.
Bara cardstock på den första men på den andra kunde jag inte låta bli
att klistra på några små snäckor.Glad midsommar/ Kram Linda!

Lila grattiskort av cardstockJag gjorde ett mycket enkelt kort av två nyanser lila cardstock.
Stämplade med blålila färg och embossade med clear.
En bit vit spets.
Det var mycket svårare än jag trodde att göra enl.månadens utmaning.
Ser fram emot att se era tävlingsbidrag!

Kram Linda

Distressexperiment

I förra veckan damp det ner ett mycket trevligt DT-paket från Inger innehållandes, förutom CS och diverse blommor och band, Distress ink refiller "Tea Dye" ,  Perfect Pearls "Forever Red"  och förpackning med 3 Minimisters  från Rangers, dessutom en textstämpel "Inte någon..." från Inkido. HURRA!! Eftersom jag sitter djupare fast än nånsin i distressberoendet kunde det inte bli bättre.  Teknikerna jag använt har jag hämtat från bla Tim Holtz fantastiska demos och otroligt duktiga Sassas blogg. Kan verkligen rekommendera ett besök hos dem! 

Först ett kort i brunt där jag börjat med ett akvarellpapper 14x14 cm, där jag stämplat textstämpel med "Aged Linen", samt swirlar i nedre vänstra hörnet med Watermarkdyna som sen clearembossats. Fungerar även att använda albumblad och säkert även CS men strukturen i pappret kommer synas lite tydligare. (Ber om ursäkt för bildkvalitén, med lite fantasi går det kanske att se ändå?=)   )


Sen har jag gått på med mer distresser, "Aged Linen",  " Tea Dye" och "Vintage Photo". Använder en gammal bordstablett som underlag och en infärgningssvamp, tricket för att slippa skarpa kanter är att börja med svampen utanför pappret och sen jobba sig inåt med cirkelrörelser.


Sist stämplat swirlar i kanterna med "Vintage Photo" . Den rödaktiga swirlen i övre vänstra hörnet är stämplad  med Glue Pad och sen täckt med Perfect Pearls. Kan användas ungefär som embossingpulver - man täcker motivet ordentligt, låter torka en kort stund och borstar sen av överskottet med en mjuk pensel. Överskottet hälls tillbaka i burken. Upptäckte sen att det fungerar lika bra med distressdynorna som klisterdynan, finns ett bindemedel i pulvret som reagerar med fukt och det fäster väldigt bra. Syns dåligt på fotot men det blir en otroligt skimrande lyster.


Och så det färdiga kortet:


Körsbärsblommorna och den lilla primablomman är mistade med hemgjord "glimmermist" . Instruktion (stulen av Tim Holtz, kolla gärna hans demos!): Ta en minimister och häll i en knivsudd Perfect pearls (ju mer desto mer "glimmer"). Häll i en hel pipett distress refiller, och fyll upp med vatten till ca 4/5 av flaskan ( ska finnas lite "skakmån") Skaka om och spraya!

Fö band Champagne Swirl, brun Bouillontråd, pearls Copper från Kaiser. Tagen är utskuren med slicen och skriven med valnötsbläck. När man sen går på med distresser flyter det ut en aning och ger en lite åldrad effekt. Bladen är urklippta av beige CS där jag först "duttat" distress Vintage photo genom ett "skeleton leaf" ( den idén kommer från Sassa- tack!  =)  ). Pappret bakom tagen är också akvarellpapper som distressats med "skrynkelteknink" ( glömde fota just denna, så liknande demo kommer i min blogg snart =) )

Sen ett grattiskort i blått, börjat på precis samma sätt som ovan, med "Aged Linen, men sen också "Faded Jeans" . Innan jag avslutat med kantswirlarna har jag först vattenstämplat x 2 med en stor foam stamp. Spraya ett jämnt fuktlager på stämpeln, tryck mot underlaget några sekunder och tryck sen ett torrt hushållspapper mot för att suga upp överskottsvattnet.( Tack igen Sassa=)! )


Och så det färdiga kortet:


Gjort  ytterligare en glimmermist av "Faded jeans "refiller och samma Perfect Pearls som ovan, sprayat vita körsbärsblommor och även lite på den från början vita spetsen. Textskylten utskuren med slicen,  Pearls "Bliss", band Organza-Satin.

Till sist ett kort med lite annorlunda vikning, även den idén hämtad i nån blogg men minns tyvärr inte var...Använt samma tekniker som ovan till bakgrundspappren men använt mer Perfect Pearls, ffa till texten och fjäriilarna på vänstersidan. Fö kantstansen från Fiskars, filtfjärilar som fått kopparstickles, Pearls copper.Låst med Photo anchors. Åsså lite detaljbilder:
Texten är skriven med Embosspenna och sen täckt med Perfect Pearls, sidorna sprayade med samma glimmermist som på första kortet, ljuset faller så det blir väldigt tydligt på högra sidan, ser lite mer diskret ut i verkligheten.Swirlen till höger stämplad med klisterdyna och sen Perfect Pearls...igen.

Hoppas jag med detta ska kunna locka ytterligare några medmänniskor ner i distressträsket =D. Det är verkligen jättekul att göra egna bakgrundspapper, och med några enkla tekniker kan man variera sig i oändlighet, bara att släppa loss fantasin!

Ha det Gott!
Eva


Inspiration från bloggläsare - Grattiskort
Åhh...så sött, tack Ulla-Britt Johansson för att du vill inspirera oss.
Stämpeln är från Penny Black Teddy & Company - Clearstamps, helt underbar...och vad fint du målat den

Inspiration från bloggläsare - studentkortEtt helt underbart kort från Ulla-Britt Johansson

Juni utmaning

Temat är kort och gott  Bara cardstock och band.

Nu får ni verkligen nåt att bita i, skapa med bara cardstock och band...kort...LO...altrat....ja det är fritt val.

Du får använda dig av stämplar och färg, all dekoration skall du själv ha gjort av cardstock och band, foto får du använda.

Vinnaren får ett presentkort på 150 kr hos oss + lite smått och gott  till ett värde av 100 kr, det är ju så kul att få post :o)

Välkommen att skapa på.....längtar efter att få inspiration från er.

Sista dagen att lämna in bidrag är 30/6 skickas till pysseltagen.blogg@live.se


Kram

Inger & D-teamet


Lite fler kort!!!

Jag var himmelens glad häromdan när jag hämtade hem ett paket från Pysseltagen och det fanns sååå vackra papper där i....

Så idag pysslade jag ihop ett par kort! Först ut är ett väldigt enkelt och snabb-gjort kort, men ibland är inte det så dumt heller! Jag har använt fram- och baksida av Pretty Please Flower Drops Paper på en stomme av Fourz - Fire Hearts och sedan har jag knutit en rosett runt om med Swirl Mustard/Mustard och placerade några Pearls - Yellow i hörnet. Stämpeln är från Inkido, den väldigt användbara Födelsedagen-g. Chalkat har jag gjort med Fluid Chalk Cat's Eye - Dark Brown.


Sedan kommer ett till ganska enkelt kort, med en underbar söt liten stämpel från Bildmålarna;  Tossa_blomma. KOrtstommen är densamma som ovan men papperet är Pretty Please Brown Floral Paper . Textstämpeln är Inkidos Grattis Kramar 5-H som är stämplad med Distress ink Vintage Photo . Blommorna jag använt är Prima - Hydrangea Petals - Yellow/Pink som fått en liten pärla i mitten. Jag har trätt Organzaband - Buttercream genom
Spets - Råvit - 19mm och knutit en rosett. Har även här chalkat med Dark Brown.


Så, det var allt från mig för idag. Hoppas att ni haft en trevlig helg och att en ännu trevligare vecka väntar på er! Det vore ju bra med lite blandat väder, eller hur? Längtar efter sol och värme men lite mulet ibland skadar inte så man kan pyssla med gott samvet....

KRAM!

/Cath.

En blomkruka!!!

Hittade denna härliga blomkruka en gång när jag surfade runt och har gjort nmin egen variant... Ni ska få beskrivning på min variant efter skolavslutningen, när jag har lite mer tid...;D

Här har jag använt Canvas - Chiffon till själva krukan, sedan Lime Glimmer Ribbon som binder ihop den med en rosett. Blommorna är Prima - Quick Pick Hyd - Twilight samt Mini Rosor - Golden Yellow och så några Pearls - Yellow som blom-mitt. Jag har använt min aegna rosblad för dessa fina GREEN MULBERRY PAPER ROSE LEAVES - 40mm var helt slut hemma hos mig men de blir superbra till!!!


Kram!

/Cath.

Vinnare - Maj utmaning

Ja... ni gör inte det lätt för D-teamet, alla dessa snygga bidrag, inte lätta att välja vem som skall ligga på topp. Men nu har jag äntligen fått poäng från samtliga i design teamet...

Grattis Maria! Ett proffsigt och vackert kort....Vinsten för Maj månad blir ett presentkort hos Pysseltagen på 150:- ...+ att gästa oss som designer under juni månad.

Tack alla för era fantastiska kort!

Kram Inger


Maj - Bidrag 27Här kommer mitt bidrag.
I blåa färger.
 
Carolina Alfredsson

RSS 2.0