Distressexperiment

I förra veckan damp det ner ett mycket trevligt DT-paket från Inger innehållandes, förutom CS och diverse blommor och band, Distress ink refiller "Tea Dye" ,  Perfect Pearls "Forever Red"  och förpackning med 3 Minimisters  från Rangers, dessutom en textstämpel "Inte någon..." från Inkido. HURRA!! Eftersom jag sitter djupare fast än nånsin i distressberoendet kunde det inte bli bättre.  Teknikerna jag använt har jag hämtat från bla Tim Holtz fantastiska demos och otroligt duktiga Sassas blogg. Kan verkligen rekommendera ett besök hos dem! 

Först ett kort i brunt där jag börjat med ett akvarellpapper 14x14 cm, där jag stämplat textstämpel med "Aged Linen", samt swirlar i nedre vänstra hörnet med Watermarkdyna som sen clearembossats. Fungerar även att använda albumblad och säkert även CS men strukturen i pappret kommer synas lite tydligare. (Ber om ursäkt för bildkvalitén, med lite fantasi går det kanske att se ändå?=)   )


Sen har jag gått på med mer distresser, "Aged Linen",  " Tea Dye" och "Vintage Photo". Använder en gammal bordstablett som underlag och en infärgningssvamp, tricket för att slippa skarpa kanter är att börja med svampen utanför pappret och sen jobba sig inåt med cirkelrörelser.


Sist stämplat swirlar i kanterna med "Vintage Photo" . Den rödaktiga swirlen i övre vänstra hörnet är stämplad  med Glue Pad och sen täckt med Perfect Pearls. Kan användas ungefär som embossingpulver - man täcker motivet ordentligt, låter torka en kort stund och borstar sen av överskottet med en mjuk pensel. Överskottet hälls tillbaka i burken. Upptäckte sen att det fungerar lika bra med distressdynorna som klisterdynan, finns ett bindemedel i pulvret som reagerar med fukt och det fäster väldigt bra. Syns dåligt på fotot men det blir en otroligt skimrande lyster.


Och så det färdiga kortet:


Körsbärsblommorna och den lilla primablomman är mistade med hemgjord "glimmermist" . Instruktion (stulen av Tim Holtz, kolla gärna hans demos!): Ta en minimister och häll i en knivsudd Perfect pearls (ju mer desto mer "glimmer"). Häll i en hel pipett distress refiller, och fyll upp med vatten till ca 4/5 av flaskan ( ska finnas lite "skakmån") Skaka om och spraya!

Fö band Champagne Swirl, brun Bouillontråd, pearls Copper från Kaiser. Tagen är utskuren med slicen och skriven med valnötsbläck. När man sen går på med distresser flyter det ut en aning och ger en lite åldrad effekt. Bladen är urklippta av beige CS där jag först "duttat" distress Vintage photo genom ett "skeleton leaf" ( den idén kommer från Sassa- tack!  =)  ). Pappret bakom tagen är också akvarellpapper som distressats med "skrynkelteknink" ( glömde fota just denna, så liknande demo kommer i min blogg snart =) )

Sen ett grattiskort i blått, börjat på precis samma sätt som ovan, med "Aged Linen, men sen också "Faded Jeans" . Innan jag avslutat med kantswirlarna har jag först vattenstämplat x 2 med en stor foam stamp. Spraya ett jämnt fuktlager på stämpeln, tryck mot underlaget några sekunder och tryck sen ett torrt hushållspapper mot för att suga upp överskottsvattnet.( Tack igen Sassa=)! )


Och så det färdiga kortet:


Gjort  ytterligare en glimmermist av "Faded jeans "refiller och samma Perfect Pearls som ovan, sprayat vita körsbärsblommor och även lite på den från början vita spetsen. Textskylten utskuren med slicen,  Pearls "Bliss", band Organza-Satin.

Till sist ett kort med lite annorlunda vikning, även den idén hämtad i nån blogg men minns tyvärr inte var...Använt samma tekniker som ovan till bakgrundspappren men använt mer Perfect Pearls, ffa till texten och fjäriilarna på vänstersidan. Fö kantstansen från Fiskars, filtfjärilar som fått kopparstickles, Pearls copper.Låst med Photo anchors. Åsså lite detaljbilder:
Texten är skriven med Embosspenna och sen täckt med Perfect Pearls, sidorna sprayade med samma glimmermist som på första kortet, ljuset faller så det blir väldigt tydligt på högra sidan, ser lite mer diskret ut i verkligheten.Swirlen till höger stämplad med klisterdyna och sen Perfect Pearls...igen.

Hoppas jag med detta ska kunna locka ytterligare några medmänniskor ner i distressträsket =D. Det är verkligen jättekul att göra egna bakgrundspapper, och med några enkla tekniker kan man variera sig i oändlighet, bara att släppa loss fantasin!

Ha det Gott!
Eva


Kommentarer
Postat av: Cath.

Meeen!!! Här sitter jag alldeles mållös och längtar hem till mina distressdynor.... Tusen tack för en perfa beskrivning, nu kan det ju inte finnas nåt som hindrar även mig...

Fantastiska kort!!!

2009-06-15 @ 12:54:25
URL: http://cathspyssel.blogspot.com
Postat av: veronica

Gillade det blåa, helt underbart snyggt!!

2009-06-15 @ 14:14:10
Postat av: Cina99

Wow!! Jättesnyggt alltihop!

Även jag sitter hemma och "kluddar" med distresser, övning ger färdighet sägs ju det... ;)

2009-06-15 @ 18:00:11
URL: http://cina99.bloggagratis.se
Postat av: BellaMio

Åh, himmel och pannkaka så snyggt!!! Du har verkligen inspirerat mig till att testa detta!!! Jag blir mållös!

2009-06-15 @ 20:50:01
URL: http://bellamios.blogspot.com/
Postat av: Christina

Så kanon fina kort du gjort man vill ju bara göra allt.

TAck för insperationenn

2009-06-15 @ 22:46:22
URL: http://stinaslillakrypin.blogspot.com/
Postat av: Linda Kindberg

Helt underbara kort! Tack för inspiration och tips på bloggar.

2009-06-16 @ 10:01:33
Postat av: Eva

KUL om jag kunnat inspirera!! =) Distressbakgrunder måste ju faktiskt passa jättebra till junis månadsutmaning ;)

2009-06-16 @ 10:39:10
URL: http://evasscrapblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0