Bakgrunder med DISTRESSER och RAKLÖDDER!

 

Låter det skumt (ha,ha)? Inte alls! Efter ett tips från Inger letade jag runt lite på nätet och hittade snart en beskrivning på denna synnerligen roliga teknik. I brist  på raklödder och impulskontroll gjorde jag ett första försök med hårmousse- ingen hit! På 15 sekunder hade moussen pyst ihop till en soppig obrukbar sörja-  men skam den som ger sig, hängde på låset till ICA nästa dag  och sen hade alla tre barnen och jag en riktigt kul stund.

Detta behövs:

 

 Tillräckligt stor bytta ( använde engångsaluminiumformar), raklödder , distress-refillers i valfria färger och degskrapa el bilruteskrapa. Provade lite olika sorters papper, glossy, akvarell och vanliga albumblad, de sistnämnda funkade faktiskt allra bäst. 

Fyll en form med 2-3 cm tjockt lager med rakskum, jämna till ytan med degskrapan. Droppa ett antal droppar distressfärg på raklöddret, använd tändsticka, grillpinne el liknande och dra ut färgen till ett mönster. Lägg i pappret och tryck ner lagom mycket så hela pappret kommer i kontakt med ytan ( just här var det tyvärr svårt att fota, mycket lödder och bara två händer…)

Ta upp pappret, skrapa av löddret med skrapan- voilà !  Kan bli så här......eller så här...  Rör sen om i raklöddret så färgen jämnar ut sig, släta till ytan igen och upprepa proceduren. Bakgrundsfärgen på pappren blir  mörkare och mörkare ju fler gånger man upprepar.  

Ett annat sätt  som jag nästan tycker blir ännu bättre  är att bara röra ner färgen lite grand så löddret fortfarande är ojämnt färgat, och sen ” fluffa” till ytan på olika sätt med pinnen.
Lägg i pappret en eller flera gånger så det täcks med lödder och skrapa av på samma sätt. Blir lite mer diskreta men väldigt effektfulla mönster.

Hade en blågrön ”batch” med Faded Jeans och Peeled Paint, en rosaröd med Tattered Rose och Fired Brick och  lite Faded Jeans, och en  brun med  Tea Dye och Vintage Photo :

( eller är det nougatglass?! :) 
 

... blev nästan som masurbjörk tycker jag :)...

 Fler exempel...... och närbilder...

 Rekommenderar verkligen ett försök, enkelt och jätteroligt (om än lite geggigt :) ), funkade med lite assistans utmärkt för en 5-, 9- och 12-åring och resultaten blir aldrig helt fel, alla kanske inte supersnygga, men definitivt coola och helt unika:) ! Och så här blev några kort ( man vill nästan inte sätta på några dekorationer som döljer pappret):Grön CS, vitt akvarellpapper. Har jobbat på lite mer Faded Jeans i kanterna med infärgningsverktyget och även använt minimasker Florets (TH). Har stämplat fyra ovala Clear Fragments(TH) med svart Memoriesdyna och limmat fast med Glossy accent. Textskylten utskuren med slicen, distressad. Svarta brads, svart organzaband och  Circle Shaped Rribbon Slider Cream Pearl.


Och ett par grattiskort:


Har använt stämpel Mimosa sommarblomma från Bildmålarna( fn slut i shopen), färglagt med distresser. Beige cardstock, vitt akvarellpapper, MS punchar Doily Lace och blad (fn slut i shopen). Vita rosenknoppar, minirosor, rosa organzaband.Primablomma av oklar art, sprayad (liksom bladen ) med Mist av perfect pearls gold och vatten. Rosa liquid pearl.
Grön CS, vitt akvarellpapper, Brun CS. Nallestämpel från Stämpelboden   färglagd med distresser. 1:an är grungepaper färgat med Walnut Stain och lackat med Crackle accent. MS Doily Lace Punch, hjärtbrads. Vit liquid pearl.


Detta var allt från mig för nu! Hoppas ni känner er sugna på att prova och i så fall vill vi förstås gärna se resultaten!

Ha en härlig helg!

Kram/ Eva


Kommentarer
Postat av: Anonym

coolt men man får akta sig så att man imte får i ansiktet

2009-09-21 @ 11:08:57
Postat av: Linda Kindberg

Så underbara papperna blev. Tack för inspirationen.

Verkligen snygga bakgrunder på korten.

Jag skulle vilja prova på en gång. Hinner bara ut och kolla på bloggen då och då. Annars ammar jag och ammar och ammar. Så pysseltid är inte lätt att få till just nu. Men jag njuter av att titta på era fina alster. Kram Linda

2009-09-21 @ 20:09:06
Postat av: Anonym

Gjort kanonfina papper till bakgrunder. Sedan rev hunden ned formen med skum, fick på ena tassen och på nosen. verkar inte smaka så bra.Köket fullt av färg på golv och dörrar. Tog en halvtimme att städa.

2009-09-22 @ 10:58:06
Postat av: Eva

OOOPS! Ledsen för köket och vovven, känner mig lite ansvarig som uppmuntrat till förödelsen(fast jag skulle ha velat vara en fluga på väggen :D ). Men va kul att du fick fina bakgrundspapper, dom vill vi gärna få se förstås!

Kram

2009-09-22 @ 21:33:33
URL: http://evasscrapblogg.blogg.se/
Postat av: Jessica

Provat!

Var svårt att få till bra mönster , samt att jag bara har 5 färger så här ska inhandlas lite!

Geggigt och roligt, men jag råder väl till att man kan vädra efteråt! Sambon kom hem och såg mäkta förvånad ut när vi stog och lekte med hans raklödder i en IKEA gratängform. Kan även tillägga att min assistent är inte ens 3år gammal ;)

2009-09-23 @ 21:47:13
URL: http://blogg.coffeeaddicted.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0