SEPTEMBERUTMANING- TIM HOLTZ !!

 

                           

Ja, som ni kanske förstått vid det här laget kommer september på Pysseltagen att bjuda på mycket Tim Holtz, denne fantastiskt kreative designer som också är ”Education Director” på Ranger Industries (dom som gör alla  distressprodukter, perfect pearlsalcohol inks och allt det andra riktigt roliga ;) !) Förutom att han är makalös med färger och tekniker (jag är en hängiven beundrare som ni hör :)  ), så har han också designat ett antal urläckra stämplar och även en rad riktigt coola ”accessoarer” och dekorationer  i ”Tim Holtz idea-ology”-kollektionen.  Just det personliga sättet att dekorera tycker jag är en  del av det unika med hans alster…  skulle kunna  hålla på en stund och beskriva och lovorda men ta istället en titt själv här och låt dig inspireras! Botanisera i bloggen ( kolla bla otroligt snygga jultags där), kika in i galleriet och missa framför allt inte alla underbara demo-videos!
 
Naturligtvis måste också vår septembertävling gå i Tim Holtz tecken och tävlingsinstruktionen är helt enkelt 


Gör ett alster i Tim Holtz anda! Det kan vara kort,  LO eller alter  men vi vill att det ska synas tydligt att du i något avseende  inspirerats av Tim Holtz.
 I övrigt gäller:

*Ett bidrag per person som ska vara

*Nyskapat för denna tävling, du får naturligtvis lägga upp alstret i din egen blogg och då gärna länka hit!

*Senast 30/9 kl 23:59 vill vi ha ditt bidrag  som mailas till
pysseltagen.blogg@live.se.Ett riktigt smaskigt prispaket med Tim Holtz/Ranger-grejor har Inger plockat ihop också:Vem kan motstå det ?! :)


Lite inspiration för att komma igång vill vi i D-teamet gärna försöka bidra med , först en ursnygg Altrad lärarkalender från Cath:"Jag har använt ett vitt cardstock, skrynklat det lite och sedan duttat med Shabby Shutters-dynan samt inkat med ink blending tool.
Sedan har jag strukit det slätt... därefter blandat shabby shutters distress med Perfect Pearls Forever Green i en mistflaska, använt TH Mini Mask Florets i hörnen och sprayat på hela. 
Stansade ut bokstäverna och limmade på, därefter laminerade jag det för att det skulle hålla bättre. Sen klistrade jag på vit spets innan jag limmade fast sidan på själva kalendern. Blommorna har jag först sprayat med Shabby Shutter-Forever Green-blandningen och sen stämplat med Stämpelbodens swirl och Peeled Paint. En grön pärla i mitten på blommorna och så Mullberry-grässtrån under.

Hälsn, Cath."


Mio har gjort ett jätteläckert Kort med Alcohol inks och hon utlovar även en tutorial på bakgrunden senare i september:

.

..och en detaljbild..

"Jag har använt följande material:
Alcohol Inks - Lights - Shell Pink
Alcohol Inks - Earthtone - Caramel
Alcohol Inks - Earthtone - Red Pepper
Glossy Cardstock 8.5"X11" från Ranger
Utee - Embossing - Clear
Ultimate Grunge - Tim Holtz - stämplar
Svart stämpeldyna för blanka ytor
Bazzil Cardstock, Canvas - Romance
Bazzil Cardstock, Canvas - White
Bazzil Cardstock, Canvas – Raven
3D kuddar 5x5 mm 3 mm tjock
Band på metervara, STRING/LOOP - ribbon - pink
Mini Rosor 10mm - Pink with deep pink centre

White cherry blossom
Made With Love Charms
Tags - 30 x 60 mm
Pärlor Vit - Inkido
Distress ink Brushed Courduroy
Stämpel- Inkido från en vän 

Nu har jag nog fått med allt!

Kram!
Mio"


Själv har jag knåpat ihop en Grattis-Tag:

Framsida...                                                                  

...och baksida


Som "tag-bas" har jag använt Colorful Christmas "Merry Dots" Paper från MME och på framsidan även egentillverkat mönsterpapper med hjälp av Distress Reinkers (Faded Jeans, Peeled Paint) och raklödder! (Hur kul som helst, en liten demonstration kommer senare under månaden).Textskylten är utskuren med Slicen, designcard Wedding och liksom övriga kanter inkad med blending tool  och distressdynor (Broken china, Peeled paint och litet Faded jeans ytterst ) Allt först ruggat med Edge scraper.
Dekorationerna består av vitt Crispyband infärgat med Broken China-dynan, blommor utstansade av mönsterpappren mha Retro Flower Punch medium och small. Bladen med MS punch. De större blommorna är målade med Crackle Paint Broken China  och Old Paper. I blommornas mitt Stickles turquoise, lime green och liquid pearl mint green.
För övrigt naturfärgat snöre infärgat med Broken Chinadyna, Made with love Charms, odefinierade brads , öljett ,Mini Paper clips. Stämpel "Handgjord.." från Stämpelboden.

Vi väntar nu med spänning på att få se alla fantastiska, kreativa och personliga alster som vi hoppas ska komma och för att citera TH själv-"Remember, if it´s not worth inking , it´s not worth doing!"

LYCKA TILL och KRAMAR från oss alla genom

Eva


Kommentarer
Postat av: Erica

så man kan även göra en tag med tim holtz produkter för jag har bara dynorna och några masker så det får bli något med dom iaf

2009-09-26 @ 01:20:53
URL: http://faithhopeaandlove.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0