Receptbok

 Söndagkväll... Det är en sån där kväll när det är ganska lugnt här hemma, de flesta styr med sig eget och bara slappar :) Perfekt för mig, för då får jag äntligen tid att visa er min senaste skapelse!

När man blir hembjuden till goda vänner så sitter man där på kvällen och mumsar på någon god middag som kvinnan i huset (oftast i alla fall) har lagat till. Och så säger man -Åh så gott, det här måste jag få receptet på! Men det blir ju aldrig av... När man går hem på kvällen så har ju inte kommit ihåg att ta receptet på den där goda desserten iallafall...

Men det har jag en lösning på nu!!! Jag har gjort en receptbok... Men en speciell sådan...Så här ser den ut!! Visst är den fiiin?

Till själva omslaget har jag använt 2 ark med Dotted Swiss Cardstock att klä in omslaget med. Pappret mitt på har jag stansat ut med en spellbinder-die och fjärilen med en Martha Stewart-punch (bara äääälskar den!) Som lite extra dekoration har jag knutit en rosett runt flappen som öppnar och stänger själva boken och så har jag dekorerat med ett par pärlpluttar i hörnen.

Men! Jag har oxå stansat ut två stycken gångjärn med min nya älskling, BIG SHOT'en!!! Ja jösses så bra det var av Inger att ta in den maskinen :) Just gångjärnen är en av Tim Holtz läckra dies och jag tror aldrig att jag kommer ångra att jag köpte den...

Gångjärnen har jag stansat ut i grungepaper och sedan målat med svart Crackle Paint. Sen har jag penslat över dem med perfect pearl så det lägger sig ett fint lager med shimmer i sprickorna. Sist men absolut inte minst har jag lackat över 3D-lack. Så läckert!!! Prova får ni se...
Man öppnar boken genom att knäppa upp den överlappande delen till höger. För att den ska hålla sig stängd har jag limmat fast Magnetlås i övre och nedre hörnen.
Jag har konstruerat boken så att det är fickor med receptark instucket i varje. Drar man i bandet får man alltså ut ett kort i Cardstock. Sen har jag klippt till vita cardstock-bitar något mindre än det kortet som man drar ut. Dem har jag lagt i min handväska! Så när jag är hos någon god vän och blir bjuden på något gott så skriver jag helt enkelt ner receptet på ett av korten och när jag kommer hem är det bara att limma dit det ett av korten i valfri ficka!

Smart va?Sist så skriver jag i den vita rutan som sitter på varje ficka vad det är för recept och vem jag fått det av.
På den här bilden ser man tydligt hur jag satt ihop själva albumet.

Jag har vikt den rosa carstocken som ett dragspel (varje del är 1 tum), sen har jag stuckit in en ficka mellan två veck och fäst dem öljetter. Först och sist har jag limmat fast ett veck på insidan av pärmen både fram och bak. Ett mycket smidigt sätt att göra en bok :)
Baksidan av boken med de läckra gångjärnen!

Så nu när jag har min bok ståendes i köket behöver jag aldrig mer fundera över Goa vänners goa recept :)

Övrigt material som jag använt till boken är:
Mönstrat papper från ScrapHouse designBo Bunny, Maja Design och Prima
Bandsnuttar i olika färger och texturer.
Öljetter i olika färger.
Små och stora bokstäver till texten på framsidan.

Hmmm.... Tror jag fått med allt material nu :)

Nu ska jag sätta mig vid pysselbordet, för jag är så sugen på att knåpa ihop ett litet kort.

Kram BellaMio


Kommentarer
Postat av: Petra/peu

Jättesnygg receptbok BellaMio! Mina barn har länge önskat sej en receptbok med "mammas bästa recept" och jag har börjat på ett vanligt 8x8 album. Jag undrar om man måste ha en BIA för att göra "ditt" album eller om du gjort det för hand sas. Är själva pärmen av papp eller är det papper?

Kram

Petra

2010-04-26 @ 08:41:21
URL: http://www.underbartarkort.blogspot.com
Postat av: Anneli Mellstrand

Jätte fin recept bok ,men jag skulle vilja höra om du tycker man har användning för Big shoten om man har en cuttelbug ????? Vet du om man kan köra dom nya diesen från T.Holtz i cuttelbuggen????????

Jag lämnar ut min mail adress så här vore jätte tacksam för svar Mail : info@cawo.se//anneli

2010-04-27 @ 05:32:01
Postat av: Cath.

Hej hopp Mio! Vilken helt underbar idé! Det ska vara du att komma på sånt! Att resultatet blev superläckert är ju förstås ett plus! Kram på dig vännen!

2010-04-27 @ 20:36:51
URL: http://cathspyssel.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0