Tutorial - Stafflikort

Jag hör er tjejer!!!

Snabbt, snabbt nu på morgonen då jag inte kunde sova knåpade jag ihop en vääääldigt enkel tutorial på hur man gör ett stafflikort. Bilderna är ganska dåliga men jag tror ni fattar poängen i alla fall, hihi...

1.



Den här gången valde jag att göra ett avlångt kort, men principen är ju den samma oavsett.

Du behöver två bitar cardstock. En som ska bli din framsida jag gjorde min 10*15 cm. Och en bit som är dubbelt så lång alltså 10*30cm. (Hade jag valt att göra ett vanligt 15*15 kort så skulle måtten alltså bli, 1 bit som är 15*15cm och en bit som är 15*30cm. )

Den långa biten ska man sedan biga på mitten (alltså vid 15cm i det här fallet) och så ska man biga ena halvan på mitten (alltså vid 7,5cm). Då har du två bitar som ser ut som på bilden.

2.



Vik där du bigat så här...


3.



Det är mycket lättare att dekorera sidorna innan man monterar ihop själva kortet. Så lite snabbt och lätt gjorde jag ett par enkla dekorationer.

På den långa biten behöver du något som stoppar kortet när de ska stå uppfällt sen. Här har jag valt en spets och lite minirosor. På det förra jag visade i bloggen hade jag valt pärlor från Inkido.

4.



Nu ska vi montera ihop de två delarna. Jag har använt den taperunner (som är min allra bästa vän, hihi), men det går ju precis lika bra med lim eller vad som... Jag har tejpat alla fyra sidorna på den översta fyrkanten. Man kan se att det glimmar lite av tapen på bilden. Nu är det bara att sätta fast framsidan!

5.



Klart!! Lätt som en plätt är det oxå!

Än en gång ber jag om ursäkt för de dåliga bilderna! Men som sagt, huvudsaken är ju att ni får ett hum om hur det går till.

Nu är det frukost med ägg och rostat bröd!

Kram
BellaMio

Bidrag nr: 9 Januariutmaningen

Ytterligare ett härligt bidrag har kommit in till utmaningen. Det är så roligt att se alla era fina kreationer :)

Bidrag nr 9:





"Hej!

Här kommer mitt bidrag. Har altrat en oxyactionburk… Kortet går att ta loss och måttbandet är en intern humorgrej. Det är till en av mina absoluta bästa vänner och det är massor med goda gelehjärtan i burken.

Ha det gott
Lilltolen"


Tack för ditt fina alster, så kul med något färgglatt!

Ni som inte skickat in ännu, ni har morgondagen på er!

Kram
BellaMio


Stafflikort

Oj så mycket snö vi fått!!! Och vår familj som inte ens är en vinterfamilj, hahaha... Men en fördel har det i alla fall, vi kan allihopa sitta inne med gott samvete tända lite ljus, läsa en bok eller PYSSLA!!

Och jag har så klart pysslat lite, hihi... Ja, alla andra har ju gjort de här kortet ett tag men jag har inte kommit till skott förrän nu. Men de ser så läckra ut att jag gärna ville prova. Så jag satte mig igår och knåpade ihop ett.




Vi har ju fått så fina papper och de där läckra stickersen av Inger att jobba med. Och alltihop var ju precis i min stil! Basen är gjord  på beige cardstock och så har jag använt de två superläckra papperna Chocolate polka dots från Adornit och I'm yours från Fancy Pants. Båda två är verkligen superläckra!!

Och så den läckra cardstock-stickersen förstås :)




Jag har knutit en rosett av blått organzaband och färglagt motivet med ProMarkers som jag just har lärt mig att komma överens med.




Blommor måste man ju ha oxå!!! Så klart, hihi... Jag har använt lite blandad kompott den här gången. Hade ju turen att ha ett par av varje som passade hemma. Fast körsbärsblommorna är nya, de fick Inger hem nygligen. Får de inte en att längta till våren så säg?

Kortet har jag tänkt skicka till en god vän på alla hjärtans dag, så jag hoppas hon blir glad!

Nu ska jag faktiskt unna mig att pyssla en stund till! Jag har ju ett projekt med tillhörande tutorial på gång som jag kommer att visa framöver.

Kram
BellaMio

TÄVLINGSREGLER

Tänkte göra att inlägg om tävlingsregler för månadsutmaningarna och andra ev. tävlingar. Blir så mycket lättare för alla om de finns att hitta i bloggen...

Så ok... följande gäller:

Endast ett alster per person.
Bidraget ska vara nygjort för den här tävlingen och den här tävlingen endast.
Var noga med att följa reglerna. Ex. Är det en skissutmaning så ska det synas att ni utgått från den.
Det går så klart bra att visa bidraget i sin blogg och då gärna länka till Pysseltagen.
Max två bilder publiceras per bidrag.
Vinnaren utses genom röstning av DesignTeamet.
Senast den sista varje månad kl. 23.59 måste bidraget vara inmailat. Om inget annat anges i tävlingen.
Maila ditt bidrag till [email protected] och skriv "Bidrag till (rätt månad)utmaningen" i ämnesraden.

Det är så kul med alla bidrag som kommer in och jag mailar alltid tillbaka när jag lagt upp bidragen en bloggen så ni vet att vi fått ert mail.

Så nu hoppas vi på ett härligt 2010 med massa fina bidrag!

Kram
BellaMio


Ett manligt kort från en bloggläsare






Yngste sonen fyller år och ville skicka ett kort, men hade bara puttinuttiga kort färdiga.

Jag gick o grunnade i tre dagar på vad jag skulle hitta på, det passade inte med rosa rosetter och dylikt till en reslig man på två meter.

Så plötsligt en natt kl ½ tre, kom jag på det, upp som tusan och smög in på pysselrummet och satte igång:

Den stora tagen är av akvarellpapper 300 g ca 16cm lång 9 cm bred, på den klistrade jag ett graphic 45 papper (jul) men med en jättesnygg baksida med en kartbild på. (Inger har lovat att beställa hem fler). Sedan stämplade jag ett Tim Holtz motiv en så kallad ACT storlek och distressade med vintage photo och rispade kanterna och sedan på med valnut stain. En metall hörna av Tim Holtz och några kinesiska pengar i nedre hörnen. Klockan har jag gjort av två stämplar som Inger har i butiken, distressat och lite krackelering på som glas. Sedan fäst den i en kedja från Tim Holtz.  Den lilla tagen har samma papper som den stora plus en brun cardstock som baksida, en utstansad spellbinders på akvarellpapper som är stämplad med en grattisstämpel och embossad med distressdynorna. Baksidan har fått en Tim Holtz biljett som man kan skriva en liten hälsning på. Och som avslutning ett litet guldhjärta ”made with love”

Till min ”lille” guldhjärta som nu fyller 28.

Hälsningar Annette

(ja, jag har blivit helt betagen i Tim Holtz pinaler)


Bidrag nr: 8 Januariutmaningen

Nu har det minsann kommit in ytterligare ett bidrag till utmaningen. Det brukar ju vara denna tiden i månaden som de flesta bidragen kommer.

Bidrag nr 8:





"Hej

Tänkte bidraga lite till utmaningen i januari. Min dotter och hennes vänner älskar när jag gör olika askar och lådor till dom. Denna är till min dotter.

Hade en hjärtformad ask som jag klädde med ljusrosa papper med blommer på, locket blev mörkare rosa, vita blommor med stora bling bling i mitten, ett pärlband runt kanten och några rosa fjärilspärlor på sidan av locket.

MVH 
Sussie"

Superfint bidrag!! förstår att din dotter blir glad för en sån vacker ask!

Sista Januari är sista dagen för bidrag till den här utmaningen så nu vill jag se massa fina bidrag i inkorgen!

Kram
BellaMio

Litet grattiskort



Ett litet grattiskort 10 x 10 cm. Jag har använt hallonröd och brun cardstock.
Sydde fast spetsen på maskin.
Ramen är utskuren med Slicen Basic1 i BoBunnys papper Love Bandit Tweetheart.
Stämpeln är en del av en Magnolia stämpel. Grattis en del av Inkidos stämpel.
Blomman stämplade jag på, en miniros och en bit hjärteband. Lite Stickles.

Kram Linda

En liten Alla hjärtans dag-present + tutorial

Ja nu är det ju inte så längt kvar till Alla hjärtans dag, och jag har en kompis som jag gärna ge en liten present. Och det passar ju utmärkt med tanke på denna månadens utmaning. Så jag knåpade ihop ett litet inspirationsbidrag, inte för att det verkar behövas för tjejer, såååå fiiiina bidrag ni gjort :)

Jag gjorde en liten korg, som jag stoppade i lite choklad (för det vet jag att hon älskar) i. Tycker den blev så söt :)



Jag har stansat ut 6 st delar med mina spellbinders, 2 av den största (de vita) och två av de näst största (rosa) och så två i det läckra mönstrade pappret från Chocolate heart från Adornit. Handtaget och sidorna gjorde jag med vit cardstock och så stansade jag handtaget med min Doily Lace Punch (gillar den). Ett vackert band och en söt fjäril på handtaget oxå.

Sen har jag pluttat dit ett par pärlor och en charm runt ena blomman.
 




Blommorna har jag gjort själv av band och jag passade på att ta några bilder när jag gjorde dem, så här kommer en liten tutorial :)

Detta använde jag:



Crispyband
Rosa sidenband
Nål och tråd
Små pärlor


Jag börjar med att klippa till banden, till just den här blomman (den på korgen ovan) tog jag 17 cm av båda banden till.



Jag lägger sidenbandet ovanpå crispybandet, kant i kant. Sen är det dax att sy, så jag fäster tråden i ena hörnet.




sedan gör jag en rynktråd. Syr upp och ner med glesa stygn. Hela vägen bort...




När jag kommit till slutet så drar jag försiktigt i tråden och rynkar ihop blomman.





Jag trär nålen genom 1-2 av de allra första rynkorna för att hindra att rynktråden går upp och sedan fäster jag på baksidan. Jag tyckte även att blomman blev lite för stor, så jag tog helt enkelt en sax och klippte bort en cm av crispybandet runt om, hihi...




Sist syr jag fast ett par pärlor. Klart!!

Och inte ens särskilt svårt... Perfekt att sitta med framför TV'n. Så nu Inger får du allt lagra upp på band för har ska tillverkas blommor, hihi...

De andra blommorna på kortet har jag gjort på samma sätt fast med ett enkelt organzaband och så har jag stuckit en miniros i mitten. Annorlunda och så kul...

Om ni provar att göra ett par blommor får du gärna maila ([email protected]) och visa oss :)

Glöm nu inte att skicka in bidrag till utmaningen!

Nu ska jag gå och äta efterrätt, mums!

Kram
BellaMio

Cardstock och distresser

ja, det kommer man faktiskt ganska långt med! Jag grävde djupt i min DT-låda och hittade en hel del cardstock som jag tänkte jag skulle göra något med. Utmanade mig själv att använda så få dekorationer som möjligt coh jag hade riktigt skoj på köpet!


Här har jag gjort ett hjärtligt kort där jag först skar ut ett hjärta med min Slice och DC1 i röd cardstock. Sedan lade jag själva "hålet" mot den vita cardstockbiten och använde som en mask när jag arbetade in Fired Brick med min ink tool.Jag lät masken ligga kvar och stämplade med min favoritswirl med samma stämpeldyna. Därpå tog jag bort min hemmagjorda mask och hällde på Clear embossingpulver och embossade. Själva hjärtat hade inte torkat riktigt innan så hela hjärtat blev embossat! det gjorde inte ett dugg för det blev härligt glansigt! Sen gick jag runt kanten med stämpeln och stämplade och embossade där också samt inkade kanterna. Det utskurna hjärtat virade jag en guldpärlfloss runt och det innersta hjärtat stämplade jag med cleardynan och därefter penslade jag på Perfect Pearls Forever red på. När det torkat så målade jag på med Rock Candy. Det blev lite ojämnt men det stör faktiskt inte.  Som enda dekoration 3 små röda rosor och 3 härligt röda pärlor.


Här blev det ett pojk-kort med den fina stämpeln från Greeting farm som jag faktiskt har färglagt med mina Tombows. Ja, jag tränar fortfarande.... . Jag hittade härligt blå wellpapp i min DT-låda och den gick utmärkt att stansa med Spellbinderdies. Enda dekoration här blev Magic mesh-bandet (vars klisterskydd jag använde att som mask till de små hålen i hörnen, med min ink tool och så Vintage Photo) samt det bruna bandet. Stjärnan stansade jag också ut med Slicen och DC1. Här har jag bara använt hålet som mask och i den så mixade jag min egen mist med Vintage Photo och Perfect Pearls copper i en minimisterflaska. Det var lite svårare att få jämnt men blev hyfsat resultat ändå tycker jag. Den underbara Inkido-stämpeln stämplade jag med Walnut stain och clearembossade.

Hoppas jag har kunnat inspirera er att leka lite med färger!

Kramar, Cath.

Inspirationsal(s)ter

till januaritävlingen knåpade jag ihop när jag fick lite pysseltid i helgen, fast när jag kollar i bloggen idag ser jag ju att det knappast behövs- helt fantastiska bidrag har ramlat in sista dagarna!! Min lilla tillpiffade Oraia-chokladask bleknar i jämförelse men jag passar på att visa den ändå :)



Har grundmålat med vit acrylfärg och sen distressat lite med Vintage Photo. Pappren är det som blev kvar av senaste DT-kitet från serien Love Bandit, BoBunny. Har använt Spellbinders Nestabilities Dies, den fyrkantiga verkar vara slut i shopen just nu, men hjärtana är utstansade med de två minsta Classic Scallop Heart som jag inte kunde låta bli att beställa när de dök upp i shopen . Kunde ju då förstås inte heller motstå de nya ursöta Miss Anya-stämplarna från The Greeting Farm men jag ser nu till min förskräckelse att även dessa verkar ha tagt slut-  man kan ju hoppas att Inger kanske kan få hem fler!?   Denna Anya är ialla fall färglagd med Tombows.  
( Och andra söta Anya stämplar finns här !) Övriga dekorationer: vitt band, vita blommor, röda halvpärlor, retroflower punchar, Ms lace heart punch, vit spets infärgad med distress Worn lipstick.

Jag var ju tvungen att testa de två andra Anyorna när jag ändå höll på och passade då också på att "Feng Shui:a:" lite i mina lådor :



Har här använt rosa spillbitar och stansat hjärtan till bakgrunden med näst minsta Spellbinder Classic Scallop Heart.
Övrigt material: CS Bazzil Canvas Vanilla, Dotted Swiss i vinröd nyans. Gröna blommor, grönt prickigt organzaband. Stämpel Heart Streamer, Inkadinkado, Distress Aged Mahogany.

Och sista Anyan, samt resten av julpapper Stripe, Snowy serenade Glitter Paper, BoBunny:



Övrigt material: Lila och turkos CS canvas, primablommor, turkos stickles, vitt band. Bården är stansad med en MS deep Edger Punch, Flower bed , den lite större och kraftigare varianten som lätt tuggar sig igenom t ex cardstock :).
Till sist massor av Pearl Maker Cream. Även denna Anya är förstås färglagd med Tombows.

Hoppas nu att vi får se ännu fler fantastiska bidrag till januaritävlingen!

Ha Det Gott!

Kram/ Eva




Å ännu mera bidrag, nr: 7

Tänk att vi fått in ytterligare att bidrag idag!! Såååå roligt :)

Bidrag nr 7:





"Hej!
 
Här kommer mitt bidrag till tävlingen.
En 8-kantig ask som min kära dotter ska få på Alla hjärtans dag.
Mer information finns på min blogg:
www.tesapysslar.blogg.se
 
Må så gott!
Kram Tesa/Therese"


Tack Therese för ditt mycket fiiiina bidrag!

Kram
BellaMio

Mera bidrag, nr 4, 5 och 6. Jippie!!

Mera härliga bidrag har kommit in till månadsutmaningen. Så roligt!!! Jag blir så glad varenda gång jag hittar ett nytt bidrag i inkorgen. TACK för att ni vill vara med. Och än finns det tid att skicka in för er som inte gjort det ännu, hihi...


Bidrag nr: 4



"Hej, här är det en liten ask fylld med rosor och överraskning (under rosorna). Den här har jag gjort till min man. Jag har använt spellbinders label och rospapper, massvis med röda rosor...

Fler bilder finns i min
blogg.
Kramar shirley-sirje"


Bidrag nr 5:





"Hej

Här kommer mitt tävlingsbidrag för denna månad.
Jag har altart en låda den har legat länge och nu passade den så bra.
Har andvänt en ljus rosa cardstock i botten på lådan. Sen har jag andvänt Maja designs papper från vänner kollegtionen.
Stansat kanterna med stans från Martha Stewart. 
Både tjejen och gungan är från Magnolias stämplar. 
Som dekoration så har jag använt lite blandade saker: Blommor, blad, pärlfloss, glitter lim, vita pärlhjärtan.ljus gröns små bling.
Runt om locket på lådan limmade jag en spets samt blingade lite med grön och rosa.
Stämplarna är fäglagda med Pro Markers och Mcp-tekniken. 
Lådan är en Alla hjärtans dag pressent till min mamma som jag älskar så mycket.

MVH
Louise Uddenbjörk"


Bidrag nr 6:





"Hej !!!
 
God fortsättnig till er, här kommer mitt bidrag, en altrad plåt parfymburk!!
 
Det finns en berättelse och bilder på min blogg
http://linapyssel.blogspot.com .

Tack för en rolig tävling!!
kram lina"


Bidragen är sååå fina tjejer. TACK för att ni skickar in till oss :)

Kram
BellaMio

Bidrag nr: 3 Januariutmaningen

Jippie!

Nu kommer bidragen :)

Bidrag nr 3:



"Hejsan!
Här kommer ett litet bidag till alla ♥´s dag tävlingen.
Jag har altrat en hjärtask,
Jag klädde in den i rött papper (som jag stansat ut en hjärtkant på)
embossade med rött på locket, ett prickigt band å massa blommor.
Jag tänkte fylla den med chokladhjärtan...
 
Ha det fint
kram Karin/essmo"


Tack Karin för ditt vackra bidrag!! nu blev jag minsann sugen på att altra en ask :)

Kram
BellaMio

Bidrag nr: 2 Januariutmaningen

Ni har väl inte missat vår utmaning för Januari? Har ni inte börjat knåpa på ett "alla hjärtans dag- alster" så finns det ju fortfarande tid.

Själv tänkte jag börja knåpa på ett alster i veckan. Det finns ju så många man kan ge en present till. Käresta eller vänner. Alla tycker vi väl om att få en liten present :)

Ett bidrag till till utmaningen har kommit in.

Bidrag nr 2:







"Hej
Här kommer min variant på en Alla hjärtansdag-gåva, en liten Valentinask.

Tack för en kul utmaning.
MVH Tette
http://ogonblicken.blogspot.com/2010/01/tur-tur-duvor-en-liten-valentine-ask.html"


Tack för ett superfint bidrag Tette. Och alla ni andra, börja knåpa nu för vi vill se massa bidrag den här månaden :)

Kram
BellaMio


Box

Jag lämnade lite material till Carina och bad henne göra lite inspiration till butiken och bloggen...det blev denna underbara lilla ask...Valentine kort och Valentine Album. Kolla blomman...
Jättefint Carina!

Valentine Kort

Stämplarna är från The Greeting Farm. Motivet är målat med TomBow och glitter gel pennor.
Sött ska det vara till Alla Hjärtans dag.

Carina står för denna inspirationen.

Valentin Album

Carina hittade en massa fina kärleksdikter på nätet som jag ville spara och då gjorde hon ett litet Valentin-album. Ett par CD-skivor fick bli pärmar för att ge albumet lite stadga. Det går utmärkt att använda den rosa bian till CD-skivor. Papperna som hon använt här är Vintage Valentine från Fancypantsdesign.
Läckert Carina!


Första LO:n på minstingen!



Full av inspiration men ack så liten tid.
En första LO på min lille gosige Elliot har det nu ändå blivit.
Jag tog vad jag hittade i gömmorna. Bakgrundspappret (köpt på rea
i shopen) skar jag upp nere i vänstra hörnet efter blommönstret.



Lite spillbitar av Basíc Grey papper. Den underbara MS punchen Pop-up Butterflies!
Tagen är från ett baby-plagg som Elliot fått- Nallen fick ett halsband!



Det lilla hjärtat, minirosorna, bladen och spetsen Ja du hittar det i shopen!
Så många söta dekorationer och blommor som Inger tagit hem!
Jag tillhör de lyckliga som bor nära och kan titta in och se allt live i hennes
underbara butik. Så har du vägarna förbi så besök butiken!! Jag lovar du blir
inte besviken!


Virkade "blommorna" bakom de stora bruna blommorna är hemgjorda.
"baby" och " elliot" är Quickutz. Dream från slicen.
Det var det mesta.
Kram Linda

Inspiration från blogg-läsare

Dessa alster har Kajsa 12 år gjort av enfärgad cardstock.

Dam



Fågeltavla


Alla Hjärtans-kort

Hoppas ni alla känner er riktigt utvilade efter helgerna och fulla av pyssellust! Måste säga att det känns ganska skönt att få ägna sig åt annat än julkort ett tag.  Med senaste DT-paketet kom istället papper och stämpel med tydligt  Alla Hjärtans Dag-tema, så det kastade jag mig tacksamt över i mellandagarna. Det första kortet har ni redan sett i "Gissa Kortet"-tävlingen. Gillar verkligen den söta stämpeln Princess Ava från The Greeting Farm med den grodpussande prinsessan :).

Sen har det varit ganska klent med pysseltid ett tag fast två kort till har det till slut blivit, på samma tema givetvis...



Den urgulliga stämpeln är You Go First från LeLo Design, hade den i mina gömmor sen förra året men den finns fortfarande i shopen.  Färglagt med dom suveräna Tombows:en  och duttat lite rosa iquid pearl på nosar och trampdynor, Glossy Accent på hjärtat.

Övrigt material:

Mönsterpapper Tweetheart- Love Bandit från BoBunny, fram och baksida
CS Bazzill Canvas Pinecone och White
Akvarellpapper
Vit spets (Hittar inte  denna i shopen just nu men det finns ju massvis med andra fina :)  )
Vita små och stora blommor, ungefär som dessa
Röda minirosor
Röda halvpärlor

Spellbinders Scallop Oval+ Epic Six
MS  Lace Heart Punch

Slicen (hjärtat med texten), Designcard Basic Shapes 1
Hjärtat är fö distressat med rosa och bruna färger
Edge scraper

Till nästa kort utgick jag från ett klokt citat, har en liten böjelse för såna :). Upphovsmannen till detta är för mig okänd men tyckte det passade till aktuellt tema... 



 Själva ordet VÄN är skrivet med stålspetspenna och vatten, har sen i det duttat akvarellfärg i röda, orangea och lila nyanser med en tunn pensel. Tanken var att få en melerad effekt, fast färgerna flöt ihop mer än vad som var tänkt så det ser ganska jämnrött ut. Bättre lycka nästa gång:). (Om någon  liksom jag gillar att fuska med kalligrafi så kan jag varmt rekommendera denna sida, här finns massor av användbara tips, bl a ovanstående, och även exempel på mycket vacker kalligrafi. )
Till övrig text valnötsbläck, skuggat med vit Sakura Glazepenna.
Textbakgrunden är mistad med distress+ PP, Tattered Rose, Fired brick och nån till. Stora bakgrunden är distressad med Tattered Rose , Aged Mahogany och Walnut stain.. Vattenstämplat med en foam stamp samt använt div stämplar, bla Swirl från stämpelbodem och textbakgrundsstämpel från TH.
Dekorationerna är desamma som ovan, förutom också röda vaxpärlor som trätts på rosstjälkarna. Har också stansat några blad med MS Rose Leaf Punch.
CS Bazzil Canvas Vanilla .

Tja, det var allt jag hade att bjuda på  idag, nu ska jag ge mig ut i det lite mer NORMALA vintervädret- Äntligen har vi bara -6 grader och inte mellan 20 och 30 grader kallt- HURRA!

Önskar er en RIKTIGT BRA DAG och glöm inte månadstävlingen!!

Kramar / Eva




Några kort med härliga Fancy Pants

Inger skickade ju så härliga papper från Fancy Pants i mitt senaste DT-paket. Ett av korten har ni redan sett och gissat på, här kommer resten som jag gjorde. Papperen är Pure Love   och Ever Dear.


Den fantastiskt söta  och användbara stämpeln kommer från Greeting Farm. Här har jag också som ni ser formligen öst på med minirosor, jag bara älskar dem. Och ni som känner till min alster vet att jag också är en älskare av pärlor! Ljuvlig spets fick bilda en ram runt hela härligheten! 



Här har jag låtit min Spellbinderdie jobba och också min BIA faktiskt, har stansat ut hålen med den som bandet sedan fick löpa i. Samma pärlor och rosor som ovan men spetsen är en annan och så har jag stansat ut bladen med min Rose leaf-punch!


Slutligen blev det här ett väldigt enkelt kort. Rivna kanter som dessutom är ochalkade. Det är ju inte så likt mig kanske... Slutligen ett vackert band med vita hjärtan som jag i skrivande stund inte hittar i butiken.

Sådärja, det var allt jag hade att visa för idag!

Scrappa lugnt!

Kramar,

Cath.

Tävlingsbidrag nr: 1 Januari

Har ni sett hur mycket läckerheter det har kommit in butiken? Primablommor och fina kvistar, nya stämplar från Greeting Farm, fina sidenband, Gardeniablommor och massa massa massa annat!! Missa inte de läckra kiten från Bind It All, där man kan göra sina egna album för förvaring av stämplar. En sån måste jag bara ha!!!

Har ni inte varit inne i butiken ännu så är det verkligen dax att ni tittar in nu!!

Månadens första bidrag till utmaningen har kommit in.





"Hej!

Här kommer ett bidrag till månadsutmaningen: Alla hjärtans dag-gåva. Jag har gjort en ny framsida till en shoppinglista. Kanske inte världens mest romantiska men väl så användbart.

Hälsningar Karin Bondeman"


Tack för ditt fina bidrag Karin!! Så kul att se :)

Och nu när det första bidraget kommit så brukar de andra ramla in allt eftersom :)

Kram
BellaMio


Rätt svar och vinnare - Gissa kortet

Nu var det fler av er som lyckades pricka rätt, 13 st har rätt svar.
Det är inte så lätt när alla tre är lika noggranna och duktiga på att göra helt underbara kort.
Rätt svar skall vara:

Cath
Mio
Eva



Kajsa 12 år var på besök i butiken med sin mamma, Kajsa har dragit fram en vinnare som får en liten paket av Pysseltagen.

......



.....



....



...



..



.



Vi gör "vågen" för

M@gs!!!


Maila din adress till [email protected]


Vi hoppas ni sitter och knåpar på bidrag till januariutmaningen...


Kram kram

Inger

Ett litet minnesalbum

Som fotograf så händer det ju inte så ofta att jag köper skolkorten när de dyker upp i brevlådan. Men ofta så följer det med en liten gratiskarta och den vill så klart barnen ha!

Jag har knyck några av fotona genom åren och nu tyckte jag att det var dax att göra något med dem. Så jag bestämde mig för det här smidiga lilla albumet.



Visst är det gulligt!! Jag har skurit till pärmarna av kartong och så har jag limmat på akvarellpapper på båda sidorna. För att få lite färg på sidorna har jag gått över dem med min Ink Blending Tool och färgen Vintage Photo.

I hörnet har jag satt en Metal Corner från Tim Holtz, även metalltagen som hänger i en ball chain kommer från Tim Holtz. Filmremsan är mitt nyaste tillskott från hans produkter och den är sååå rolig att använda!! Dessutom kommer den i världens sötaste burk. Remsan har jag limmat fast genom att stryka lite Glossy på baksidan och sedan snabbt sätta den på plats. Blommorna har jag sprayat med mist för att få dem lite lagom glittriga, hihi...

Till texten har jag använt min dymo och stickers. Till sist har jag knutit massa snuttar av olika band runt ringarna som håller ihop albumet.

Inuti albumet ser det ut så här:



På insidan av pärmen har jag satt fast min personliga stämpel, tyckte det var lite kul att få med den. Man ser även att jag satt öljetter i hålen i pärmen för att det ska hålla lite bättre. Sen ser man tydligt vad jag har använt till det här lilla albumet, nämligen zip-påsar!!! Javisst, de blir alldeles utmärkta page-protectors :)



Zip-påsarna som jag har använt här är ganska små, bara 6 x 8 cm. Men det räckte ju gott och väl till de små fotona.



Jag har gjort en stomme till varje sida av cardstock, sen klistrat på ett mönstrat papper som är några mm mindre. Dekorerat sparsamt och skrivit på datum till varje bild (eller åtminstone på de som jag vet, hihi).



Till den lilla biten som ringarna sitter i, har jag oxå skurit ut en liiiiten bit cardstock, dels för att få stadga och dels för att annars går det inte att göra hålen i påsen. Man måste nämligen ha den lilla cardstockbiten i där när man gör hålen. Men har man det och så stansar hålen med en Crop-a-dile som jag har gjort så går det lätt som en plätt! Den använder jag så klart till att sätta fast mina öljetter med oxå. Ett av mina favoritverktyg, tack Inger för att du tog hem åt mig :)



En del foton har det faktiskt blivit genom åren. Kan ni se att det är tre olika barn på bilderna?




Till den högra bilden ville jag så gärna få plats att skriva ett par rader så där fick det bli en tag. Denna dagen var tredje dagen som den här stackars killen gick till skolan med inflamerad blindtarm. Det syns verkligen på kortet hur ont han har, han är blek och har stora ringar under ögonen. Men klockan ett på natten togs den bort!!



Jag har sparat ett par tomma sidor i slutet av boken, för två av barnen går ju fortfarande i grundskolan.




Lilla snuttan går ju bara i nollan, så jag gissar att jag får sätta i större ringar och några fickor till fram över, hihihi...




Jag har lämnat den här sidan tom, för när albumet är fullt tänkte jag skriva ett par rader här, men det får vänta några år.

Övrigt material som jag har använt är spillbitar som blivit över från mina DT-paket. Så leta lite i shoppen så hittar ni dem säkert :)

Jag hoppas att jag har kunnat inspirera er till att göra lite med album nu. Man behöver ju inte ge sig på så avancerade projekt. Det här var precis lagom och faktiskt ganska enkelt att göra!

Dessutom tror jag inte att jag kommer att köpa ett enda album mer i hela mitt scrapliv!! Nu kan jag ju göra egna, bara att springa in till Inger och köpa refillfickor och sätta i stooora ringar, så vips har man sitt eget album. Mycket personligare oxå! Det får nog bli nästa projekt, hihi...

Kram
BellaMio

Vinnare och ny månadsutmaning!!

Ja så var det då ett nytt år, och en ny månad. Och ny månad betyder ju att vi har en vinnare att redovisa och en ny månadsutmaning att presentera :)

Så vinnaren i decembers utmaning....







.... där man skulle göra ett nyårskort....








... med glitter och glamour...









...är....










Bidrag nr: 7, skapat av Ulrika MacGregor (ulrika_m). STORT GRATTIS TILL DIG!!!! Det var ett väldigt fiiiint kort du gjort.



Maila Inger din adress ([email protected]) så kommer en av Martha Stewarts läckra punchar till dig!!


Från och med det nya året så kommer Cath, Eva och jag att hålla i utmaningarna var sin månad, spännande tycker jag! Så klart kommer vi oxå att fortsätt att bjuda er på inspiration till månadsutmaningarna. Januari är min månad så jag har klurat ihop en utmaning som jag hoppas ni ska gilla :)


Utmaning Januari:

Jag vill att ni skapar en Alla Hjärtans Dag-gåva! Det ska vara något altrat, alltså inte kort eller LO:s. Så klart får man ha ett kort till sin gåva om man vill, men det ska vara gåvan som är tävlingsalstret.

Jag vill oxå att det går i kärleken eller vänskapens tecken.

Som vanligt gäller reglerna: Du bidrar med 1 alster som ska vara nygjort för denna tävling och bara för denna tävling.  Du får naturligtvis lägga upp ditt alster i din  blogg och då gärna länka hit. Ditt bidrag vill vi ha senast den sista januari kl 23.59, mailas till [email protected].


Så gnugga era pysselknölar och sätt igång och skapa, för jag vill se massa fiiiina bidrag!!!

Kram
BellaMio

Gissa igen - Vem har gjort kortet?

Vi tyckte det var så kul med era gissningar så vi kör en till i väntan på Januari utmaningen. Nu har jag lagt in tre kort som Cath, Eva och Mio skapat. Ni kan gissa fram till och med fredag den 8 januari, på lördagen låter vi sedan en kund lotta fram vinnaren bland de rätta svaren....vi vill ha fler än 4 rätt denna gången hihihi....

 

Alla tre har använt sig av Fancy Pants nya Valentine papper, stämplarna kommer från The Greeting Farm

lycka till med era gissningar

Visst är det underbara kort :)

Kram Inger


Lottat i "Gissa Klappen"

Det blev Margareta från Helsingborg som fick dra vinnaren i denna lilla tävling...


Grattis säger vi till....

.......


.....


....


...


..


.





Eivor / Ejja ...tjohoooo!!!

Maila din adress till [email protected] så kommer det snart ett litet paket till dig.


Alla ni andra skall snart få en ny chans....det kommer mera...


Kram Inger


Rätt svar - Gissa Klappen

God fortsättning på det nya året,

Det var verkligen kul att se att så många ville vara med och gissa. Tjejerna hade varit lite luriga, Mio hade nyligen gjort en turtorial på underbara blommor. Eva har som vanligt ett galet sug på att testa allt nytt hon kommer över, hon smyckade sitt paket med en sådan blomma...tror att det förvirrade en del av er.
4 av er prickade in rätt svar.





Rätt svar skall vara

Mio
Catharina
Eva


Jag kommer att skriva era namn på lappar och låta första kunden idag dra en lapp, den som vinner får ett litet paket från oss.

Fler bidrag till decemberutmaningen

Hela fyra stycken bidrag till har kommit under kvällen igår. Såååå rooooligt att ni vill vara med tjejer.

Bidrag nr 9:



"Hej,

Här i sista stund kommer mitt bidrag till decembertävlingen.

Jag har försökt få in ett nyårstema i alla dekorationer: klockor av olika slag, fyrverkerier, bling och silver! Om ni vill se fler bilder, även på insida och baksida så finns det på min blogg här: http://hellstromweb.se/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=78

Hoppas ni alla får ett gott nytt år!

kram
Pernilla / Carameel"



Bidrag nr 10:



"Gott Nytt År och tack för en rolig utmaning!

Med limpenna så har jag målat några swirls och sprinklat med blått glitter, stora blingstenar och stämpelmotiv som jag har gjort bubblor i med guldigt Stickles.

Tack för en rolig utmaning och med förhoppning om ännu fler under 2010!

Kram fia"



Bidrag nr 11:



"Hej!

Så här i sista minuten bestämde jag mig för att knåpa ihop ett bidrag till er roliga tävling! Nu fick jag äntligen användning för mitt superglittriga papper som jag haft länge i min gömma. Minns tyvärr inte var det kommer ifrån, men glittrar gör det i alla fall! :)

Jag har embossat texten i glittrigt silver och sen lagt till lite extra glamour genom bling, både swirls/fyrverkeri och på blommorna. Tycker det känns lite flärdfullt med allt silver, grått och bling!

Gott Nytt År!

Mvh, Helén"



Bidrag nr 12:



"Hej!

Höll nästan på att glömma att maila över mitt bidrag till er roliga tävling.

Det syns nog lite dåligt men jag har använt vit blingcardstock till stjärnorna,samt stickles på dem för att få till ännu mer glitter. Detta tillsammans med de vita pärlorna och guldpunchinellan får stå för glitter och glamour på mitt nyårskort.

Har lagt ut fotot i min blogg också
www.katarinaspyssel.blogg.se

Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag er!

/KatarinaR"



Så där ja, det vara alla de fina bidragen!! Visst har vi fått in många läckra bidrag till den här utmaningen? Själv är jag inte alls så duktig på det här med bling och glamour så jag suger girigt i mig allt fint ni skapat!

Återkommer med vinnaren om någon dag!

Kram BellaMio


RSS 2.0